کد خبر: 183600
۲۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۴۸
برنج ارزان می‌شود

معاون دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی قیمت برنج عمده فروشی در استان گیلان را بین 80 تا 90 هزار تومان اعلام کرد و گفت: امروز اولین برداشت برنج در استان مازندران است و هر چقدر به پیک برداشت می رسیم با اوج عرضه قیمت هم کاهش می یابد.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری سلامت، دکتر مجید حسنی مقدم با بیان اینکه بر اساس آمارهای رسمی مرکز آمار ایران ما سالانه سه میلیون تن برنج مصرف داریم گفت: حدود یک میلیون و 900 هزار تن برنج در داخل تولید می شود.

وی قیمت برنج در دو استان شمالی تولیدکننده برنج مرغوب را اینطور اعلام کرد: قیمت برنج عمده فروشی در استان گیلان بین 80 تا 90 هزار تومان و قیمت خرده فروشی هم در این استان بین 100 تا 110 هزار تومان است و در استان مازندران هم به عنوان یکی از قطب های تولید برنج ایرانی تقریباً به همین شکل می باشد.

مدیر دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی در مصاحبه با رادیو گفت وگو با بیان اینکه امروز اولین برداشت برنج در استان مازندران اتفاق می افتد گفت: طبیعی است هر چقدر که به پیک برداشت می رسیم با اوج عرضه قیمت هم کاهش پیدا می کند.

این مقام مسئول متذکر شد: هر چقدر که دولت کمتر دخالت کند قیمت منطقی تر و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود.

حسنی مقدم با اشاره به فعالیت 435 واحد فرآوری گوجه فرنگی در کشور گفت: سالانه حدود شش میلیون تن رب گوجه فرنگی در کشور تولید می شود اما با توجه به افزایش هزینه های نیروی انسانی و مواد اولیه، اتحادیه ذیربط درخواست افزایش قیمت داده که فرآیند آن در حال انجام است و امیدواریم که یک قیمت منطقی برای تولیدکننده و مصرف کننده تعیین شود.

***زعفران از سبد مصرفی خانوارها حذف شد

غلامرضا میری نائب رئیس شورای ملی زعفران در رابطه با قیمت زعفران در برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت وگو اظهارکرد: با وجود اینکه قیمت زعفران از سال 1400 سه برابر شده اما به دلیل افزایش هزینه ها باز هم کشاورزان از این قیمت راضی نیستند و انتظار دارند قیمت زعفران بیشتر از اینها افزایش پیدا کند.

وی افزود: وقتی عرضه در بازاری زیادی شود و تقاضا کمتر باشد افزایش قیمت، منطقی به نظر نمی رسد و در حال حاضر هم با توجه مشکلات معیشتی مردم، زعفران از سبد مصرف کالای خانوار کم و یا حذف شده و تقاضا را کمتر کرده است.

نائب رئیس شورای ملی زعفران گفت: در حال حاضر با وجود اینکه میزان مصرف خارجی زعفران کم نشده اما زعفران به عنوان یک محصول ملی و استراتژیک به شکل قاچاق از کشور خارج می شود.

منبع:رادیو گفتگو

میری در مصاحبه با رادیو گفت وگو اظهارکرد: وقتی هزینه سربار صادرات یک کیلو زعفران برای صادرکننده 15 میلیون تومان است اما برای قاچاقچی هزینه ای ندارد و یک کیلو زعفران را در بازارهای هدف صادراتی به قیمت کمتر می فروشد طبیعی است که خریدار خارجی از صادرکننده رسمی و قانونی خرید نمی کند و به سراغ قاچاقچی می رود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha