به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، بررسیهای محققان نشان داده است که رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز، غذاهای سرخشده، لبنیات پرچرب، گوشتهای فرآوریشده و دانههای تصفیهشده برای قلب مضر هستند و میتوانند موجب ابتلای افراد به انواع سرطان شوند.
اما تاکنون بسیاری از مردم، توجهای به اثر منفی این خوراکیها روی بیناییشان نداشتهاند.
بررسی جدید محققان دانشگاه بوفالو در آمریکا نشان داده است که بین تباهی لکه زرد در افراد مسن و مصرف غذاهای ناسالم ارتباطی وجود دارد.
در بیماری تباهی لکه زرد که معمولا با افزایش سن بروز میکند، شبکیه چشم صدمه میبیند و موجب تاری دید مرکزی میشود. دید مرکزی باعث میشود، افراد اشیاء را بهوضوح ببینند و کارهای روزمرهشان مانند خواندن و رانندگی کردن را به راحتی انجام دهند. این بیماری معمولا افراد بالاتر از ۶۵ سال را گرفتار میکند.
محققان دانشگاه بوفالو میگویند رژیم غذایی نامطلوب میتواند خطر ابتلا به نابینایی در افراد را در سنین بالا افزایش دهد. همچنین آنها میگویند بین برخی از خوراکیهای خاص و تباهی لکه زرد ارتباطهایی وجود دارد. مثلا، برخی از بررسیها نشان داده است که مصرف مقدار بالای آنتیاکسیدان میتواند جلوی پیشرفت این بیماری را بگیرد.
محققان ۶۶ رژیم غذایی مختلف را بررسی کردند و به دو نوع رژیم غذایی، معقول و سالم و همچنین غربی، که بیشترین اثر را در ابتلا یا دور ماندن از این بیماری دارند، رسیدند. رژیم غذایی غربی پر از گوشت قرمز و فرآوریشده، غذای سرخکرده، تخممرغ، لبنیات پرچرب و نوشیدنیهای شکرافزوده است و بینایی افراد را به خطر میاندازد.
محققان اگرچه ارتباط کاملا مشخصی بین بروز اولیه بیماری تباهی لکه زرد و الگوهای رژیمی نیافتند، آنها متوجه شدند، ابتلا به این بیماری در افراد با رژیم غذایی غربی، سه برابر بیشتر از دیگران بود.
البته در بررسی داوطلبان آزمایش، اثرات منفی این رژیم غذایی روی بینایی افراد، ۱۸ سال پس از مصرف خود را نشان دادند.
به گزارش طبنا، محققان میگویند، پیشگیری آسانتر از درمان است. بنابراین بهتر است افراد از مصرف غذاهای ناسالم مانند آنچه که در رژیم غذایی غربی دیده میشود پرهیز کنند تا به بیماری تباهی لکه زرد مبتلا نشوند و بینایی خود را از دست ندهند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما