عباس محسنی عضو انجمن پزشکی مدیریت سلامت ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان طبنا(خبرگزاری سلامت) گفت:چاقی یکی از معضلات و پیامدهای شهر نشینی است که محصول کم تحرکی و پرخوری است، شاید بخواهیم بدانیم با اضافه شدن وزن دقیقاً چه اتفاقاتی در بدنمان خواهد افتاد؟
دکتر محسنی افزود: با چاق شدن مزه غذاهایی که میخوریم را حس نمیکنید و در نتیجه به پرخوری بیشتر میپردازیم.
وی تصریح کرد: اضافه شدن وزن و چاقی، گیرندههای چشایی زبان را تا ۲۵ درصد کاهش خواهد داد. این مسأله خود باعث پر خوری بیشترمیشودتا بتوان دوباره همان مزه ای را احساس کند که پیش از این غذاها برایش داشتند.
این پزشک متخصص تاکسد کرد: دردهای عضلانی اسکلتی بیشتر خواهد شد، ویتامین دی یک ماده ی مغذی و بسیار ضروری برای انسان است که این ویتامین کمک کننده جذب کلسیم دریافتی است و رشد استخوانی بدن را تسهیل میکند.
ویتامین دی کمک به درمان بیماریهای خود ایمنی، سرطانها و مقابله با افسردگی میکند.در صورت کمبود این ویتامین ضروری دردهای عضلانی باعث رنج بسیاری خواهند شد، با توجه به محلول در چربی بودن ویتامین دی برای جذب در بدن وبیشتر شدن توده چربی و اضافه وزن، هر چه بافت چربی بدن بیشتر باشند، ویتامین دی بیشتری در آن حل میشود و مقدار کمتری از آن برای استفاده دربدن باقی میماند.
وی اصافه کرد: با پر خوری مقدار چربی و کلسترول بیشتری در خون تان انباشته میشودو رسوب چربیها کار گردش خون در سرخرگها را سخت کرده ، باعث میشود به عضلات قلب و مغز اکسیژن کافی نرسد. این مسأله احتمال حمله ی قلبی(MI) و سکته ی مغزی(CVA )را افزایش میدهد.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: احتمال بیماری افسردگی در افراد چاق به میزان ۵۵ درصد بیشتر از افراد عادی با وزن متعادل است. با اضافه شدن وزن و افزایش میزان توده بافت چربی،تعادل هورمونی به هم خورده و احتمال ناباروری در زنان را بیشتر میکند.
وی گفت: بافت چربی در نزدیکی گردن ذخیره میشود و این مسأله منجر به باریک شدن مجرای نای شده ودر هنگام خواب باعث خر و پف خواهد شد.
یکی دیگر از زیانهای چاقی و اضافه وزن، محسنی با اشاره به اینکه فشارخون بالا و بیماری دیابت یکی دیگر از آثار چاقی است اضافه کرد: از تأثیرات چاقی، فشار اضافهای است که به عضلات قلب وارد میشود و باعث فشار خون بالا میرود. این امر احتمال سکته ی مغزی را نیز افزایش میدهد. افراد چاق بیشتر از سایرین از میگرن رنج میرند همچنین،مشکلات تنفسی، تکرر ادرار، احساس ناخوشنودی از خود، درد در ناحیه مفاصل چند نمونه از بیماریهایی است که چاقی برای ما به ارمغان میآورد.
وی دلیل تمام چاقیها را افراط در خوردن ویا تحرک نداشتن نمیداندو میافزاید:مصرف بعضی از داروها ،تغییرات هورمونی ومشکلات تیروئیدی میتواند موثر دراضافه وزن باشدکه حتما باید پزشک را از آنها مطلع کرد.
خبرنگار: هومان حسینی
نظر شما