افزایش ۳۲ درصدی فوتی‌های ناشی از گازگرفتگی

مجتبی خالدی از مسمومیت ۴ هزار و ۷۷۶ نفر با گاز مونوکسید کربن از ابتدای مهرماه تاکنون خبر داد و افزود: ۲۷۱ نفر تا این لحظه فوت کردند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۳۲ درصد رشد پیدا کرده است.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت،مجتبی خالدی مدیر روابط‌عمومی و سخنگوی سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: از ابتدای مهرماه که هوا رو به سردی می‌رود مسمومیت با گاز مونوکسید کربن نیز شایع می‌شود.

وی از مسمومیت ۴ هزار و ۷۷۶ نفر با گاز مونوکسید کربن از ابتدای مهرماه تاکنون خبر داد و افزود: ۳ هزار و ۱۱۵ نفر توسط همکاران ما به بیمارستان منتقل شدند و ۲۷۱ نفر هم تا این لحظه با تشخیص اولیه فوت کردند که نسبت به همین مدت در سال گذشته ۳۲ درصد رشد پیدا کرده و این نگران‌کننده است.

خالدی با بیان اینکه علائم مسمومیت با گاز مونوکسید شبیه علائم سرماخوردگی و آنفولانزاست گفت: باوجوداینکه علائم این مسمومیت بسیار ساده است؛ اما مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در کشور همچنان اتفاق می‌افتد و مردم دچار مشکل می‌شوند.

مدیر روابط‌عمومی و سخنگوی سازمان اورژانس کشور در برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت‌وگو عنوان کرد: سردرد، خستگی، تغییر صدا، ضعف و بی‌حالی و تهوع و استفراغ از جمله علائم این مسمومیت هستند که معمولاً با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شوند؛ اما مشکل زمانی جدی خواهد شد که سطح هوشیاری در این افراد کم شود.

وی با بیان اینکه وضعیت دودکش‌ها هرچند روز یکبار باید رصد شود گفت: اگر کسی دچار گازگرفتگی شد باید بلافاصله وسیله گرمایشی را خاموش و بیمار را از محیط خارج کرد و با اورژانس تماس گرفته شود.

در ادامه، دکتر جواد نوفرستی مدیرعامل انجمن جامعه ایمن و رئیس کارگروه ملی پیشگیری از مرگ‌های خاموش گفت: افزایش حوادث گازگرفتگی و فوتی‌های ناشی از آن رابطه مستقیمی با سرمای هوا دارد.

وی با اشاره به اینکه معمولاً بالاترین آمار فوت ناشی از گازگرفتگی هرساله مربوط به آذرماه و دی‌ماه است افزود: تا زمانی که آمار پزشکی قانونی نهایی شود قطعاً آمار گاز گرفتگی‌ها در دی‌ماه امسال تکان‌دهنده است و رکورد بی‌سابقه‌ای خواهد بود.

رئیس کارگروه ملی پیشگیری از مرگ‌های خاموش عنوان کرد: عامل اصلی گازگرفتگی با گاز مونوکسید کربن، پوشاندن درزهای ورودی هوای تازه به محیط منزل است و عامل دوم هم دودکش‌های رها شده و بدون عایق در نمای ساختمان‌هاست که در سرمای شدید کارکرد خود را از دست می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha