اجرای کشوری برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع از اول دی ماه 1401

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با همکاری معاونت بهداشت و دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت خبر داد.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، دکتر حسن واعظی در اجلاس معاونان درمان دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: این برنامه در شهرهای زیر 20 هزار نفر در حال اجراست و از سال 1402 در کل کشور اجرایی خواهد شد.

وی تصریح کرد: برنامه عملیاتی پزشک خانواده و نظام ارجاع منطبق با طرح عدالت و تعالی درمان و برنامه ششم توسعه تدوین شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت اظهار داشت: جهت اجرای برنامه، استانداردها، پروتکل ها، راهنماهای بالینی، راهنماهای تجویز درمان و دستورالعمل نظام ارجاع الکترونیک (نوبت دهی الکترونیک) تدوین شده است.

دکتر واعظی افزود: در راستای ارائه نقشه نظام ارجاع بر اساس سطح بندی خدمات سلامت، نسخه 02 دستورالعمل پزشک خانواده بر اساس اصول و ضوابط سطح بندی و نیز نظام ارجاع در سطح 2 و 3 در سطح کشور، مورد بازنگری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: 30 درصد مراکز ارائه دهنده خدمات سرپایی در حوزه دولتی است. همچنین 800 کلینیک و درمانگاه دانشگاهی در سطح استان های در حال ارائه خدمات هستند که در حال ساماندهی آن‌ها برای نطام ارجاع هستیم.

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت در خصوص اقدامات مورد انتظار از دانشگاه های علوم پزشکی برای اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت: تشکیل ستاد اجرایی و کارگروه نظام ارجاع برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در سطح استان و شهرستان‌ها، ارزیابی ظرفیت ها و بررسی وضعیت موجود زیرساخت‌های برنامه در سطوح دو و سه، ساماندهی مراکز درمانی سرپایی در بخش دولتی از جمله سامانه های نوبت دهی، ارائه خدمات و بازخورد، تدوین و ارایه نظام و نقشه ارجاع منطبق با نظام سطح بندی خدمات سلامت در کلیه سطوح استان با هماهنگی معاونت بهداشتی دانشگاه‌ها، از جمله این انتظارات است.

وی ادامه داد: همچنین برای اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع استقرار نوبت دهی الکترونیک بین همه سطوح و مدیریت نوبت دهی در کلینیک های ویژه، پیگیری اتصال سامانه های موجود و داده های پاراکلینیک سطوح یک و دو و سه (نظارت بر ثبت اطلاعات داشبورد نظام ارجاع)، نظارت بر نحوه اجرای برنامه و کمیت و کیفیت بازخورد بیماران ارجاعی از سطح یک توسط مراکز سطح دوم و سوم تحت پوشش دانشگاه باید صورت گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha