به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، برومند چهارآیین افزود: اکنون نیز بین سه تا چهار هزار واحد تولیدی مرغ گوشتی دیگر به دلیل اقتصادی نبودن تولیداتشان، در حال خروج از این صنعت هستند.
وی اظهارکرد: پیش از این طبق آمارها تعداد واحدهای تولیدی مرغ گوشتی ۲۰ هزارو ۵۰۰ واحد بود که اکنون تنها ۱۰ هزار واحد تولیدی فعال در این زمینه داریم که ادامه این روند برای صنعت خطرناک است.
وی تصریح کرد: اکنون سالانه نزدیک ۲.۵ میلیون تن تولید گوشت مرغ را داریم درحالی که ظرفیت تولید این صنعت نزدیک ۴ میلیون تن است که با دستیابی به این میزان تولید میتوانیم علاوه بر تامین نیاز داخلی ، سالانه یک میلیون تن از این محصول را به کشورهای هدف صادر کنیم.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور درباره میزان سود برای تولید مرغ گوشتی گفت: اکنون سود تولید برای هر کیلوگرم مرغ گوشتی بین ۱۰ تا ۱۲ درصد است که برای استمرار تولید باید اعمال شود زیرا با ادامه ضرر تولید کنندگان ممکن است با مشکل مواجه شویم.
وی ادامه داد: در این شرایط اقتصادی تولید کنندگان نیز به حقوق مصرف کنندگان توجه دارند تا اجحافی صورت نگیرد.
چهار آیین افزود: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده با محاسبه نرخ مصوب دولتی برای هر کیلوگرم کنجاله سویا ۲۴۵۰ تومان، ذرت ۱۳۵۰ تومان و جوجه یک روزه ۲۴۵۰ تومان در مرغداریها باید ۹۲۰۰ تا ۹۵۰۰ تومان و هر کیلو لاشه ۱۳ هزار و۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان باشد در حالی که اکنون قیمت مرغ زنده در مرغداریها بین ۷۸۰۰ تا ۸ هزار تومان و گوشت مرغ بین ۱۰ تا ۱۰ هزارو ۵۰۰ تومان در بازار است و حتی طی دو هفته اخیر قیمت مرغ زنده به ۶۵۰۰ تومان در برخی از استانهای کشور رسیده بود.
طبق آمارها در سال ۹۷ نزدیک دو میلیون و ۳۳۳ تن گوشت مرغ در کشور تولید شد به طوری که سرانه مصرف به بیش از ۲۷ کیلوگرم رسیده است.(ایرنا)
نظر شما