دکتر فاطمه میرزایی با بیان این سوال که برخی از بیماران گلایه دارند که چرا با اینکه غذای زیادی نمیخورم ولی باز هم لاغر نمیشوم، به طبنا(خبرگزاری سلامت) گفت: در ابتدا باید مشخص شود که منظور از این جمله که گفته میشود «غذای زیادی نمیخورم» چیست.
وی ادامه داد: گاهی اوقات افراد دچار ریزه خواری یا ناخونک زدنهای مکرر به غذا هستند اما این نوع خوردن را به حساب نمیآورند یا حتی اصلا متوجه این اتفاق نمیشوند. به عنوان مثال برخی از افراد در زمانی درست کردن غذا دائما در حال چشیدن مزه غذا هستند و بدون اینکه متوجه شوند 6 تا هفت قاشق از غذا را میخورند و این اتفاق به صورت دائم در همه وعدههای غذایی که تهیه میکنند، میفتد.
میرزایی اضافه کرد: برخی از افراد میگویید غذا نمیخوریم ولی زمانیکه در کنار اعضای خانواده یا دوستانشان مینشینند و مشغول تماشای برنامههای تلویزیونی میشوند شروع به خوردن ناآگاهانه از بشقاب خوراکی یا غذا میکنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: برخی از افراد زمانیکه برای برداشتن یک لیوان آب سر یخچال میروند ممکن است یک تیکه از کیک یا شیرینی داخل یخچال را هم بخورند، احتمال اینکه این افراد به قند معتاد شده و بدون اینکه متوجه باشند با هر فنجان چای، چند حبه قند یا نبات اضافه بخورند.
وی تاکید کرد: ممکن است هیچ کدام از این رفتارهای کوچک و عادات غذایی بد در ذهن افراد نماند ولی این خورده غذاهایی که ما در طول روز وارد بدنمان میکنیم آثار خودشان را بصورت اضافه وزن و چاقی نشان خواهند داد.
خبرنگار: مسعود هدایت
نظر شما