۱۰۸ بیمار هموفیلی در زنجان با مشکل فاکتور ۸ مواجه هستند

مسئول کانون هموفیلی زنجان، گفت: از ۱۴۰ بیمار مبتلا به هموفیلی در سطح استان ۱۰۸ نفر  بیمار با مشکل فاکتور ۸ مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) زنجان؛ احمد نصیری با اشاره به روز جهانی هموفیلی اظهار کرد: روز جهانی هموفیلی ۱۷ آوریل مصادف با ۲۸ فروردین ماه با شعار دسترسی برای همه جلوگیری از خونریزی نامگذاری شده است.

وی هموفیلی را یک اختلال خونریزی دهنده‌ی ارثی معرفی کرد و افزود: این اختلال می‌تواند منجر به خونریزی خود به خود و همچنین خونریزی پس از آسیب‌دیدگی یا جراحی شود.

مسئول کانون هموفیلی زنجان با بیان اینکه خون، حاوی انواع پروتئین‌ها به نام فاکتورهای انعقادی است که می‌تواند به توقف خونریزی کمک کند، بیان کرد: افراد مبتلا به هموفیلی سطوح پایینی از این فاکتورها را دارند و شدت هموفیلی با توجه به میزان فاکتور موجود در خون تعیین می‌شود به گونه‌ای که هر چه میزان این فاکتورها کمتر باشد، احتمال خونریزی بیشتر است و می‌تواند منجر به بروز مشکلات جدی برای سلامتی شود.

نصیری افزود: در حال حاضر تعداد بیماران مبتلا به هموفیلی در سطح استان ۱۴۰ نفر است که از این تعداد ۱۲۳ نفر مرد و ۱۷ نفر زن هستند.

وی با اشاره به اینکه از مجموع بیماران مبتلا به هموفیلی در سطح استان ۱۰۸ نفر با مشکل فاکتور ۸ مواجه هستند، خاطرنشان کرد: آموزش خوددرمانی در منزل به صورت مداوم برای بیماران هموفیلی استان اجرا می‌شود.

مسئول کانون هموفیلی زنجان؛ یادآوری کرد: هموفیلی A یا به اصطلاح نقص فاکتور ۸ یا هموفیلی کلاسیک، یک بیماری ژنتیکی است که از والدین به فرزندان منتقل می‌شود و در اثر فقدان یا نقص فاکتور شماره ۸ پروتئین انعقادی ایجاد می شود.

نصیری ، چکاپ کامل بیماران به خصوص HCV و HIV و همچنین اجرای معاینه دندانپزشکی برای تمام بیماران به صورت اجباری را از جمله خدمات درمانی، پیشگیری و بهداشتی ارائه شده به بیماران هموفیلی استان در طول سال عنوان کرد.

وی تصریح کرد: همچنین انجام آزمایشات اینهیبیتور و هپاتیت برای تمام بیماران با همکاری سازمان انتقال خون، اجرای معاینه مفاصل بیماران توسط متخصص ارتوپد و ادامه درمان و اعزام به مراکز درمانی جامع‌تر در صورت نیاز، اجرای برنامه پیشگیری از معلولیت (طرح پروفیلاکسی) و مشاوره فردی بیماران توسط روانپزشک از دیگر خدمات ارائه شده به این بیماران در سطح استان است.

این مسئول ، برگزاری کارگاه‌هایی از جمله کارگاه آموزشی رفتار با بیمار هموفیلی برای خانواده‌ها به صورت گروهی، کارگاه آموزشی مهارت‌های زندگی و کارگاه آموزشی روانشناسی برای بیماران و خانواده‌های آنان را از برنامه‌های اجرا شده‌ی کانون هموفیلی زنجان در سال ۱۴۰۱ برشمرد.

نصیری ،خاطر نشان کرد: اطلاع‌رسانی مداوم در حوزه هموفیلی، به‌روزرسانی مستمر تمام اطلاعات موجود بیماران، شناسایی نیازهای مختلف درمانی و اجتماعی بیماران و رسیدگی به آنها بر اساس اولویت و شناسایی ظرفیت‌های خیریه اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور جذب کمک‌های مادی و معنوی و تبدیل آنها به خدمت از برنامه‌های کانون هموفیلی زنجان در سال گذشته این استان برای بیماران بوده است.

انتهای پیام/نوری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha