دکتر رهام سالک در گفتگو با طبنا (خبرگزاری سلامت)، به مناسب روز جهانی مبارزه با سرطان با بیان این مطلب افزود: استعمال سیگارو قلیان و به طور کلی موادی که تدخین دخانیات هستند و یا مشتق از تریاک باشند فرد را بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به سرطان میکند.
این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی عنوان کرد: برخی معتقدند استفاده از سیگارهای فیلتردار ضررهای کمتری نسبت به قلیان دارد چراکه قلیان فیلتر ندارد بنابراین میزان دود بیشتری وارد ریه میشود اما آنچه که حائز اهمیت است این است که افراد استفاده کنند از سیگارهای فیلتردار نیز به علت اینکه فیلتر خیلی داغ میشود همچنان سرطانزا است.
سالک با بیان اینکه در استانهای سیستان و بلوچستان به علت مصرف ناس سرطان دهان بیشتر مشاهده میشود، گفت: مصرف ناس به صورتی است که هنگام مصرف آن را بین دندان و لبها قرار میدهند لذا این مسئله منجر به افزایش سرطانهای مهاجم دهان میشود.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از فستفودها و غذاهای آماده نیز افراد را مستعد ابتلا به سرطان میکند چراکه این موضوع از لحاظ همه گیرشناسی و علمی نیز ثابت شده است همچنین فستفودها حاوی مقدار زیادی نمک و چربیاند و بدن را در معرض انواع بیماریها قرار میدهد.
این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی تاکید کرد: افراد باید تا حد امکان از خوردن فستفودها اجتناب کنند و اگر مجبور به استفاده از این غذاها شدند حداقل دو تا سه وعده در روز از سبزیجات استفاده کنند.
سالک عنوان کرد: مصرف مواد غذایی سالم و حاوی ریز مغزیها و کلیسم، پتاسیم، منزیوم، آهن و ... و اجتناب از مصرف مواد دخانی و الکل و رعایت تناسب اندام و پیشگیری از چاقی منجر به حفظ سلامت بدن و پیشگیری از سرطان میشود.
خبرنگار: بابک جهانی
نظر شما