مسؤل بخش جنین شناسی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروی ابن سینا در خصوص گزینههای مناسب استفاده از انجماد اسپرم سخن گفت.
دکتر محمدرضا صادقی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت اظهار داشت: نقش اصلی بیضهها، تولید اسپرم است. روزانه بیضهها بیش از صد میلیون اسپرم تولید میکنند. در صورتی که به هر دلیلی احساس شود تولید اسپرم در آینده دچار آسیب یا توقف خواهد گردید، به گونهای که بعد از زمانی فرد نابارور خواهد شد، گزینه مناسب برای این افراد انجماد اسپرم میباشد.
وی ادامه داد: افراد مبتلا به انواع بدخیمیها هم از دیگر کاندیدای مناسب این روش حفظ باروری هستند. در حال حاضر درمان رایج برای انواع سرطانها، درمانهای نسل قدیم یعنی شیمی درمانی است که متأسفانه به بافت بیضه آسیب وارد میکند؛ هرچند امروزه درمانهای بهتر و با آسیبهای کمتری هم مورد استفاده قرار میگیرند، اما آسیب شیمی درمانی به بیضهها موجب قطع تولید اسپرم و احتمالا ناباروری فرد میشود.
این جنین شناس تصریح کرد: با توجه به پیشرفتهای گسترده در علم پزشکی امید به زندگی در بیماران مبتلا به سرطان افزایش چشمگیری یافته و با تشخیص زودهنگام به راحتی میتوانند با کسب سلامتی به زندگی عادی خود بازگردند، اما این افراد پس از کسب سلامتی با مشکل ناباروری مواجه خواهند شد. بنابراین بهترین راه قبل از انجام هرگونه اقدام درمانی برای سرطان، ارجاع این بیماران به مراکز درمان ناباروری است تا نمونه اسپرم فرد ذخیره شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین کیفیت اسپرم افرادی که به علت وجود یک ضایعه پاتولوژیک و یا به دلیل فعالیت در برخی مشاغل در طول زمان کاهش مییابد. بنابراین انجماد اسپرم روش بسیار خوب و کمک کنندهای محسوب میشود.
صادقی افزود: در برخی افراد میزان اسپرم به میزان کمی در بافت بیضه تولید میشود و در این مورد میتوان به جای اسپرم بافت بیضه را دریافت و منجمد کرد.
وی اذعان داشت: در واقع بیشتر، افرادی کاندید انجام انجماد اسپرم هستند که احساس میشود در آینده با مشکلی تحت عنوان آزواسپرمی یا عدم وجود اسپرم مواجه خواهند شد.
کد خبرنگار: 41020
نظر شما