آلیس: من از کدام راه بروم؟
گربه: کجا می خواهی بروی؟
آلیس: نمی دانم.
گربه: پس مهم نیست از کدام راه بروی،
از هر راهی دلت می خواهد برو!
(آلیس در سرزمین عجایب)
هر رویدادی در زندگی دو بار اتفاق می افتد، یک بار در رویا و بار دیگر در واقعیت. یکی از عمده ترین ویژگیهای افراد خودآگاه، داشتن هدف و به تصویر کشیدن و عملی کردن آنست. ممکنست زمانی رویایی در ذهن ما شکل گرفته باشد و گهگاهی آن را در ذهن خود مرور کرده ایم،اما هنوز نتوانستیم آن رویا را عملی کنیم. می توان امیدوارانه و قاطعانه بیان کنیم که آشنایی با اصول هدف گزاری و همگام شدن با آنها، انگیزه و پویایی تقویت می شوند، سپس رویای ما جان می گیرد و در واقعیت تحقق پیدا خواهد کرد. بدین شکل می توان در انتظار تحولی بنشینیم چرا که تغییر واقعی در همه جوانب صورت می گیرد.
به راستی چگونه به رویاهایمان می توانیم تحقق بخشیم؟ آیا چیدمان هدف کافیست؟ آیا کار آسانی است؟ چگونه اولویت بندی کنیم؟ چگونه اجرا کنیم؟
تعریف هدف: هدف یعنی خواسته ای که با تمام وجود آن را بخواهیم. هدف یعنی تجلی و تابلوی زندگی هر انسان. به یاد داشته باشیم آینده مکانی نیست که ما به آنجا می رویم، آینده جایی است که ما آن را می سازیم. راههایی که به آینده ختم می شوند یافتنی نیستند، بلکه ساختنی بشمار می روند به گونه ای که ساختن این راه ها، آینده و سازنده آن را به کلی دگرگون می کنند. آینده از آن کسانی است که با تفکر و تحلیل درست از استعدادهای خود و اطلاعات از شرایط مربوطه، دست به انتخاب می زنند؛ به عبارت دیگر آنها انتخاب می کنند کجا باشند، کجا بروند، چگونه و از کدام راه بروند. اگر زندگی را مانند قایق سواری در رودخانه ای ناآرام تلقی کنیم، لازمست قایق راندن را یاد بگیریم تا بتوانیم با استفاده از پارو( منظورکسب مهارت های لازم است) قایق را به ساحل برسانیم؛ اگر بدون انگیزه فقط در قایق بنشینیم و برای حرکت درآوردن آن تلاشی نکنیم، باید منتظر باشیم که جریان رودخانه شما را با خود به هر سویی ببرد و یا اینکه بدون مسیر مشخص، بی هدف و بی تلاش فقط شناور بماند، گاهی هم تلاطم آب با امواج پرخروشش قایق را درهم می شکند و ...، در واقع آینده از آن کسانی است که به جای ایستادن در برابر امواج، بر آن سوار می شوند و با به چالش کشیدن باورهای مخرب و تلاش در جهت رشد و پیشرفت، خود را به شناخت هر چه بیشتر جهان دعوت می کنند.
آجر باورهای تان، آینده شما را خواهند ساخت و
اگر این آجرها هوشمندانه، محکم، متناسب،
باثبات، منظم و مرتب چیده شوند،
زیباترین آینده از آن شماست.
ویژگی های یک هدف موثر
یک هدف اثربخش:
- به روشنی و با جرات نوشته می شود.
- با مسئولیت خودتان انجام می شود.
- قابل اندازه گیری است.
- با ارزش های شما هم سو است.
- دست یافتنی، و قابل اجراست.
- با شناخت دقیق از تواناییها، استعدادها نوشته می شود.
- شرایط و امکانات را در نظر می گیرد.
- زمان بندی شده است.
فرزانه احمدی
نظر شما