لیلا مسعودی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره اعتیاد به اینترنت اظهار کرد: اعتیاد به اینترنت نوعی اختلال روانشناختی مشتمل بر وابستگی به اینترنت به معنای استفاده بیش از حد، بیمارگونه و وسواسی از اینترنت است.
وی با بیان اینکه بین وابستگی به اینترنت و اعتیاد به آن تفاوت وجود دارد، افزود: اینترنت بخشی از امور روزمره جامعه است که هر شخصی با هر سن و سال به نوعی از اینترنت استفاده میکند پس ما به نوعی وابسته به اینترنت هستیم.
این روانشناس عنوان میکند: افرادی که اعتیاد به اینترنت دارند خیلی بیشتر از آنچه که استفاده روزمره آنها است به اینترنت متصلاند تا حدی که از حوادث پیرامون خود غافل میشوند بنابراین در اشتهایشان اختلال و به نظافت شخصی بیتوجه میشوند.
مسعودی خاطرنشان کرد: استفاده از اینترنت زمانی اختلال محسوب میشود که فرد با کاهش میزان فعالیتهای فیزیکی، دوری از اطرافیان و خانواده و عدم آرامش روانشناختی هنگامی که به اینترنت دسترسی ندارد است.
وی با بیان اینکه مردان به اینترنت وابستگی بیشتری دارند، اضافه کرد: استفاده کنندگان از بازیهای کامپیوتری و اینترنت در بین نوجوان و جوانان پسر نیز شایعتر از دختران است همچنین مردان محرکهای دیداری را ترجیح و بیشتر روی تجارب جنسی تمرکز میکنند در صورتی که زنان به ارتباط و تعامل علاقه بیشتری دارند.
این روانشناس عنوان کرد: انواع اعتیاد به فضای مجازی شامل بازیهای اینترنتی، اعتیاد به روابط انسانی روی شبکه ، وبگردی، هرزه نگاری و ... است.
مسعودی یادآور شد: علل اعتیاد به اینترنت هیجان، محتوای تحریک آمیز، سهولت دسترسی، تحریک برانگیزی بصری، عدم محدودیت زمانی و... است.
وی با اشاره به اینکه در مواردی افراد اینترنت را به عنوان راهی برای گریز از واقعیت یا برقراری ارتباط با سایرین بدون نگرانی درباره پیامدهای اجتماعی آن برمیگزینند، تصریح کرد: علت اعتیاد به اینترنت در بسیاری از افراد دستیابی به راهی برای سرکوب اضطراب و تنشهای زندگی است.
این روانشناس گفت: افرادی که از لحاظ روانشناختی درونگرا هستند و مهارتهای ارتباطی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر اعتیاد به اینترنت هستند همچنین در برخی از موارد افراد کمرو و خجالتی که نمیتوانند در محیطهای واقعی ارتباط اجتماعی مستحکمی را با سایرین برقرار کند روی به فضاهای مجازی میآورند.
وی در مورد عوارض اعتیاد اینترنتی گفت: بطور کلی حدود 20 درصد از افرادی به اینترنت اعتیاد دارند دچار یکی از مشکلات غفلتهای شخصی، چک کردنها و کلیک کردنهای اعتیادگونه، انزوا و مردم گریزی، پایین آمدن بازده کاری، افسردگی، مشکلات زناشویی، اعتیادجنسی، سواستفاده از اینترنت در محل کار و ناتوانی در تحصیلات است.
نظر شما