به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت، زماني كه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در تهران برگزار مي شد، هيچكس فكر نمي كرد سرنوشت اقتصاد سينماي ايران در اسفند 98 و نوروز 99 به دست ويروسي مهاجم از كشور چين، شرايط تاسف باري را در پيش داشته باشد. شرايطي كه در آن همه اهالي سينما به خصوص تهيه كنندگان برخي از فيلمها كه آثارشان در نوبت اكران قرار گرفتند، نگران، اندوهگين و قدري عصباني باشند!
«كرونا» كمر سينماي ايران را شكسته است. در اين روزهاي كرونايي همه سينماها و مراكز فرهنگي و هنري از اسفند سال گذشته تعطيل هستند. اما در اين ميان بيشترين آسيب مالي بر پيكره سينما وارد شده است. اكران فيلمها از اسفند ماه سال گذشته متوقف شده است. فيلمهاي اكران نوروزي هم فرصت نمايش پيدا نكردند. با اين شرايط نوبت اكران فيلمها بدون حتي يك نمايش، به پايان مي رسد! بعد فيلمهايي كه بدون اكران شدن زمان اكران شان به پايان مي رسد، چه سرنوشتي پيدا مي كنند؟
در شرايطي كه روند اكران سينماها عادي باشد، تهيه كنندگان و سرمايه گذران فيلمها با ترديد و نگراني روي فيلمها سرمايه گذاري مي كنند و همه اميدشان به اكران فيلمهايشان است تا هزينه هايشان باز گردانده شود، با اين روندي كه كرونا براي كشور ايجاد كرده، راهكار مديران سينمايي براي ترغيب تهيه كنندگان و سرمايه گذاران سينما چيست؟
متاسفانه در شرايط عادي تلويزيون، شهرداري و... از سينما حمايت تبليغاتي نمي كند و علي رغم همه شعارها، سينما در كشور مورد حمايت جدی واقع نمي شود. بماند گاه به واسطه اشخاص از فيلمهايي خاص حمايت همه جانبه اي مي شود! اما اين روند درد سينما را در ايران درمان نمي كند!
ستاد ملی مقابله با کرونا، با بازگشایی سالن های سینما، تئاتر و موسیقی مشروط به رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت در اختیار از اول تیرماه موافقت کرد. با آغاز اكران فيلمها در اول تیرماه، تلويزيون و همه دستگاههاي تبليغاتي كشور، به اقتصاد سينما كمك می كنند تا چرخ شكسته سينما لنگ لنگان به راه خود ادامه بدهد؟
اكران اينترنتي فيلمها در اين شرايط كرونايي مي تواند نقطه اميدي باشد براي ديگر فيلمها كه با اين راهكار فرصت ارائه و نمايش پيدا كنند. اما مردم ما حضور در سینماها را هم دوست دارند و بدون شک باز هم سینما می تواند محل تجمع دوستداران سینما باشد.
جا دارد در اين ميان به وضعيت تاسف بار سينما داران هم توجه اي شود. سينماهايي كه با اكران فيلمها هم چندان رونقي نداشتند و با تعديل نيرو مواجه بودند، حال كه هيچ اكراني ندارند، چه سرنوشتي در انتظار كارگران و كارمندان سينماهاي كشور است؟ مديران سينمايي كشور، سينما داران را رصد بیشتری کنند تا بخشی از مشکلات شان حل شود.
نظر شما