به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیانای ایندیا، محققان در بررسی راههای تنفسی مصرفکنندگان سیگار الکترونیکی متوجه شدند که وقتی سلولهای این مسیرهای هوایی در برابر نیکوتین سیگار الکترونیکی قرار میگیرند، توانایی جابهجایی ترشحات مخاطی را از دست میدهند و فرد را به بیماری «اختلال موکوسیلیاری» مبتلا میکنند. در این بیماری ترشحات مخاطی در مسیرهای هوایی بدن باقی میمانند و احتمال ابتلا به عفونت مزمن را افزایش میدهند.
محققان دانشگاههای کانزاس و میامی و همچنین بیمارستان مونت ساینای در آمریکا، در بررسیهای خود روی گوسفندان، که عملکرد ترشحات مخاطی آنها شبیه انسان است، متوجه شدند که وقتی آنها در برابر دود سیگار الکترونیکی قرار میگیرند، دچار اختلال موکوسیلیاری میشوند. در این وضعیت ترشحات مخاطی از راههای تنفسی پاک نمیشود و احتمال ابتلا به عفونت و بیماریهای مزمن تنفسی بسیار افزایش مییابد.
در حقیقت، اختلال موکوسیلیاری، ویژگی بسیاری از بیماریهای ریوی، از جمله آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه و فیبروز سیستیک است. در بیماری فیبروز سیستیک، ترشحات مخاطی در بخشهایی از بدن سفت و چسبنده میشوند.
این محققان میخواستند بدانند که چرا نیکوتین این نوع سیگار مانند دود تنباکو، اثرات منفی روی توانایی پاکسازی ترشحات در مسیرهای هوایی انسان دارد.
آنها در بررسیهای بیشتر متوجه شدند که دود ناشی از نیکوتین سیگار الکترونیکی به تعداد ضربات عضلات مژگانی- که موجب حرکت ترشحات مخاطی میشوند- صدمه زده و مایعات موجود در مسیرهای هوایی را خشک میکند و به همین دلیل مخاط سفت و جسبنده میشوند.
این تغییرات باعث میشود نایژهها، که مسیرهای اصلی به ریه هستند، نتوانند به خوبی از خود در برابر عفونت و بیماری مراقبت کنند.
محققان متوجه شدند که مصرفکنندههای جوان سیگارهای الکترونیکی که هرگز سیگار معمولی مصرف نکرده بودند، به اندازه افرادی که تنباکو مصرف میکنند، به بیماری برونشیت مزمن مبتلا شده بودند. این بیماری از التهاب مزمن نایژهها به وجود میآید و فرد را دچار سرفههای مکرر خلطدار، تنگی نفس میکند. همچنین این بیماری، پیشرونده است.
متاسفانه صدمات نیکوتین به مسیرهای هوایی در هر بار مصرف، به مراتب بیش از دود تنباکوست. بنابه گفته محققان، از آنجایی که جذب نیکوتین در خون کمتر صورت میگیرد، بنابراین نیکوتین در مسیرهای هوایی به شدت جمع شده و پس از مدتی فرد را به بیماریهای تنفسی مزمن مبتلا میکند.
به گزارش طبنا، این بررسی نشان میدهد که سیگارهای الکترونیکی هم به اندازه سیگارهای معمولی به افراد صدمه میزنند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما