دکتر احمدرضا درستی در گفتگو با طبنا (خبرگزاری سلامت)، با بیان این مطلب افزود: آنچه که مردم در تمامی ایام و به ویژه تعطیلات نوروز باید مورد توجه قرار دهند خودداری از مصرف مواد غذایی است که به نحوی مانده یا فاسد شده است اما با نمک، روغن و طعم دهندهها مخلوط شده است. این مواد ماندگی و فساد و تغییر بو و مزه آنها را تحتتأثیر قرار داده است لذا نباید هر غذایی را از هر جایی خریداری کرد.
وی با بیان اینکه مردم باید از خرید شیرینی به مقدار فراوان خودداری کنند، افزود: سمنو نیز یکی از خوراکیهای پرطرفدار ایام نوروز است که مردم باید سعی در خرید سمنوهای تازه از مغازههای بهداشتی و مطمئن کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: برخی از مردم در مسافرتهای خود از هرجایی اقدام به خرید خوراکیهایی برای صبحانه میکنند در صورتی که از خرید شیر، سرشیر، خامه، بستنی، ماست و پنیر محلی غیرپاستوریزه نیز حتما باید خودداری شود.
درستی تاکید کرد: در تعطیلات نوروز نیز همانند سایر سال باید از خوردن زیاد پرهیز شود در حالی که برخی از افراد تا جایی که ممکن است غذاهای چرب، شیرین، نمکی، نوشابههای گازدار، تنقلات کمارزش مصرف میکنند که این مسئله موجب ابتلا آنها به دلدرد، پرفشاری خون، اسهال و ... میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مردم تا جایی که امکان دارد بهتر است از خرید ماهی دودی و نمکسود خودداری کنند، گفت: ماهی از جمله غذاهای سودمند است که باید به صورت تازه و از فروشگاههای مطمئن خریداری شوند.
وی یادآورشد: برخی از مردم گمان میکنند در ایام نوروز هرچقدر میخواهند میتوانند میوه مصرف کنند در صورتی این مسئله میتواند آنها را مستعد ابتلا به قند خون کند همچنین نوشیدن آب از هرجایی میتواند آنها را در معرض انواع سم، باکتری، ویروس، قارچ تکسلولی، تخم انگل و انگلهای تکسلولی قرار دهد لذا بهتر است مردم هنگام سفر از فلاسک استفاده کنند یا آب را از محلهای مطمئن تهیه و خریداری کنند.
نظر شما