به گزارش خبرنگار سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت)، در طرح تحول سلامت بحث بیمه رایگان مطرح شد و بودجهای نیز برای آن در نظر گرفته شد و قرار شد 5 میلیون نفر در این طرح بیمه شوند اما از زمانی که طرح شروع به کار کرد بیش از 11 میلیون نفر تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند این در حالی است که بودجه همان بودجه بود و جمعیت مورد نظر افزایش چشمگیری پیدا کرده بود.
کسری بودجه، عاملی شد که مسئولان بیمه سلامت ناچار شدند تا منابع را مدیریت کنند و این برنامهسبب شد هشت درصد هزینهها نسبت به گذشته کاهش پیدا کند.
از طرف دیگر، به استناد بند الف ماده ۷۰ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، آییننامه اجرایی بیمه پایه اجباری سلامت و ارزیابی وسع توسط هیئت وزیران در جلسه ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تأیید سازمان برنامه و بودجه، تصویب شد و این به این معنا است که باید این بیمه با برنامه مدون ادامه پیدا کند
این در حالی است که بیش از 10 میلیون ایرانی هیچ بیمهای ندارند و برای پوشش اجباری بیمه باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند.
13 آبان آغاز طرح بیمه سلامت
طاهر موهبتی رئیس سازمان بیمه سلامت اعلام کرد از تاریخ ۱۳ آبان ماه سال جاری صندوقهای بیمه سلامت همگانی و ایرانیان تحت عنوان بیمه سلامت همگانی ادغام میشود..
بیمهای که برای همه رایگان نیست
طرح پوشش اجباری بیمه همگانی اما دیگر قرار نیست برای همه افراد به شکل رایگان باشد. زیرا طرح قبلی به دلیل افزایش آمار بیمهشدگان با بدهیهای بالای این سازمان همراه بود و برخی افراد درحالیکه بیمه دیگری داشتند تحت پوشش بیمه سلامت نیز قرارگرفته بودند به همین دلیل دو راه رفع همپوشانی و ارزیابی وسع مالی راه دیگری است که سبب میشود افراد از پوشش بیمه رایگان خارج شوند برای عده این نیز این بیمه پولی میشود و هر نفر سالانه باید معادل ۵۸۰ هزار و ۸۰۰ تومان برای بیمه شدن به این بیمه بپردازد.
برای رسیدن به آمار درست وزارت کار و تعاون ورود پیداکرده و با بررسی دهکهای درآمدی مردم وضعیت آنها را استعلام و برای نوع پوشش بیمهای به این سازمان اعلام میکند.
اگر فردی در دهک درآمدی اول تا سوم قرار گیرند و یا به عبارتی افرادی که تا ۴۰ درصد حداقل حقوق مصوب شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را دریافت میکنند، تمام حق بیمه آنها توسط دولت پرداخت خواهد شد.
اما آنها که شرایط مالی بهتری دارند و در دهک 4 قرار میگیرند باید 50 درصد حق بیمه را بپردازند و مابقی آن توسط دولت پرداخت میشود.
اما افرادی که حقوقشان بالاتر از حداقل حقوق مصوب است، صد در صد سرانه حق بیمه خود را خودشان پرداخت میکنند. بنا بر اظهارات مدیران سازمان بیمه سلامت، ارزیابی وسع از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت میگیرد و سازمان بیمه سلامت هیچگونه دخالتی در این موضوع نداشته و تمام اطلاعات درآمدی بهدستآمده از افراد نیز نزد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محفوظ خواهد ماند.
اما نکتهای که نباید ازنظر دور بماند این است که دیگر مانند گذشته نیست که تا فردی بیمار شد بلافاصله درخواست داده و همانجا روی تخت بیمارستان بیمه شود. بر اساس آییننامه جدید این طرح ده روز دوره انتظار دارد و این به آن معناست که از روزی که فرد بیمه میشود تا مدت ۱۰ روز نمیتواند خدمات مربوط به آن بیماری را که به خاطرش روی تخت بیمارستان را دریافت کند. به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت این موضوع دقیقاً همراستا با اهداف بیمه است که مردم مکلف میشوند در زمان سلامتی خود را نسبت به بلایا بیمه کنند تا در زمان بیماری از خدمات بیمه خود استفاده کنند.
خبرنگار: محمدرضا دژم
نظر شما