عضو هیأت مدیره انجمن روانپزشکان ایران گفت: بررسیها نشان میدهد از هر 5 نفر، حداقل یک نفر دچار یک مشکل روانی است که نیازمند توجه دقیق حرفهای میباشد.
دکتر فربد فدائی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت با اشاره به اهمیت بسیار زیاد مسائل روانی اظهار داشت: در صورت شناخت مسائل روانی از بسیاری عوارض بعدی جلوگیری به عمل میآید.
وی ادامه داد: برای نمونه جامعه ما مانند هر جامعه دیگری با آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، خودکشی، کودکان و نوجوانان فراری و ... روبرو است. حال اگر از همان ابتدا مسائل و مشکلات افراد حل و فصل میشد و یا اگر متوجه میشوند اشکالی در روابط خانوادهشان به وجود آمده این اتفاقات نمیافتاد.
متخصص اعصاب و روان در این باره افزود: به عنوان مثال فردی که به دنبال اعتیاد میرود، ویژگیهایی دارد و اگر این مسأله از همان ابتدا مورد توجه قرار بگیرد نیز میتوان کاری کرد که فرد به دنبال آن نرود. در واقع تنها راهکار مناسب در خصوص چنین معضلاتی، پیشگیری است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد مسأله طلاق هم باید بررسی شود که چه عواملی میان زن و شوهر مشکل ایجاد میکند و با مراجعه به موقع زوجین در راستای حل مشکلات به افراد ذیصلاح مسائل و مشکلات برطرف میشوند، اما در غیر این صورت جامعه با عوارض ناشی از طلاق روبرو میشود و دادگاههای خانواده وقت زیادی را باید صرف دعاوی طلاق نمایند و هزینه کلانی در مورد مسائل حقوقی و کیفری ناشی از طلاق به وجود میآید.
عضو گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تأکید کرد: توجه به بهداشت روان در سطح خانواده و سطح فردی بسیار حائز اهمیت است. در مسائل عمدهتری هم از جمله بیتوجهی مردم به مسائل اجتماعی مانند تخریب اموال عمومی، عدم مسؤلیت در انجام دادن وظایف اجتماعی از قبیل پرداخت مالیاتها و ... قدر مسلم عوامل روانی نقش دارد که با کمک روانپزشکان میتوان بسیاری از این مشکلات را تشخیص داد و حل کرد و یا برنامههایی برای کاهش یا پیشگیری از معضلات مذکور در سطح کلان در نظر گرفت.
کد خبرنگار: 410100
نظر شما