به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، مصطفی محمدیون با بیان اینکه محموله 190 تنی دارو و تجهیزات ارسالی هلال احمر به کشور عراق شامل دستگاه های فشارسنج، اکسیژن ساز، نوار قلب، شوک مصنوعی و داروهای مصرفی است، افزود: دارو و تجهیزات ارسالی هلال احمر به کشور عراق در ایام اربعین سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به ارائه خدمات درمانی هلال احمر در 9 درمانگاه و 2 بیمارستان در شهر کربلا گفت: عوامل مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در 9 پایگاه امدادی جمعیت در مسیر نجف تا کربلا، 9 پایگاه در شهر نجف، 3 پایگاه در شهر کاظمین و سامراء (پایگاه سامرا و امامزاده محمد) به ارائه خدمات درمانی به زائران می پردازند و محموله دارو و تجهیزات جمعیت هلال احمر ایران در درمانگاهها و پایگاه های امدادی هلال احمر توزیع می شود تا در صورت نیاز تمام زائران در ایام اربعین حسینی از خدمات بهداشتی و درمانی در کشور عراق برخوردار شوند.
محمدیون به ارسال 8 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 25 دستگاه آمبولانس معمولی، 190 تن دارو و تجهیزات، و اعزام یک هزار و 400 نفر کادر پزشکی، پرستاری و سایر عوامل به کشور عراق، اشاره کرد و گفت: در سال جاری کانکس، جایگزین چادرهای درمانی شده است.
هزینه بیش از 10 میلیارد تومانی هلال احمر در ایام اربعین
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه وظیفه ذاتی جمعیت هلال احمر کمک به مردم در داخل کشور و در بحرانهای طبیعی است، تاکید کرد: هلال احمر به هیچ عنوان مجموعه دولتی نیست و از بودجه دولت برای ارائه خدمات در ایام اربعین استفاده نمیکند، خدماتی هم که در خارج از کشور از سوی هلالاحمر انجام میشود، براساس اساسنامه جمعیت به آن واگذار شده است.
محمدیون ادامه داد: علیرغم اینکه در حالت عادی در سفرهای زیارت عتبات عالیات برای ارائه خدمات درمانی هلال احمر مبلغ 160 هزار ریال از سوی سازمان حج و زیارت به هلال احمر پرداخت می شود این رقم در مراسم اربعین سال جاری به 5 هزار تومان کاهش پیدا کرده است.
وی اعلام کرد: این مبلغ با توجه به شرایط خاص مالی جمعیت دریافت می شود و به هیچ وجه با خدمات امدادی و درمانی ارائه شده توسط هلال احمر انطباقی ندارد چرا که تنها در بخش درمانی و خرید دارو بیش از 100 میلیارد ریال از اعتبارات هلال احمر در مراسم اربعین سال جاری هزینه شده است و اگر از تمامی زائرانی که برای ایام اربعین در سامانه سماح ثبت نام کردهاند مبلغ 5 هزار تومان دریافت شود، تنها بخش کمی از هزینه های هلال احمر در ایام اربعین جبران شده است.
دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه تاکید کرد: به منظور ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی به زائران دیگر کشورها در مراسم اربعسن حسینی 120 مترجم مسلط به زبان های عربی – انگلیسی هم اقدام شده است.
دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه با اشاره به افزایش 22 درصدی توان هلال احمر برای انجام عملیات امداد و نجات در اربعین امسال، اعلام کرد: 5 فروند بالگرد در پایانههای مرزی هلال احمر در سه استان کرمانشاه، ایلام و خوزستان مستقر شده و آماده انجام عملیات است.
محمدیون گفت: چهار قرارگاه مرزی در سه استان خوزستان، کرمانشاه و ایلام دایر شده است و با استقرار 94 دستگاه آمبولانس (25 آمبولانس در کرمانشاه، 33 آمبولانس در خوزستان، 36 آمبولانس در ایلام) و 45 دستگاه خودروی نجات آماده عملیات در این پایانه ها، تدابیر لازم برای ارائه خدمات امدادی به زائران اندیشیده شده است.
وی با بیان اینکه پنج فروند بالگرد در پایانه های مرزی جمعیت هلال احمر مستقر شده است، عنوان کرد: در هر پایانه مرزی تیمهای واکنش سریع جمعیت هلال احمر مستقر شده و در صورت وقوع حادثه خدمات امدادی لازم را به هموطنان ارائه خواهند کرد.
اسکان اضطراری هموطنان در شرایط ویژه
دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره اسکان اضطراری هموطنان در شرایط ویژه و اضطراری تاکید کرد: پیش بینی اسکان اضطراری در شرایط ویژه و حوادث غیر مترقبه نیز از سوی هلال احمر انجام شده است و با برپایی اردوگاههای اسکان اضطراری، اسکان اضطراری هموطنان در این پایانهها امکان پذیر خواهد شد.
محمدیون با اشاره به آماده باش 463 پایگاه در سراسر کشور برای پوشش امدادی مراسم اربعین اعلام کرد: 80 پایگاه در استانهای معین سه استان مرزی پیش بینی شده است و در سه استان دارای پایانه مرزی یعنی کرمانشاه، ایلام و خوزستان نیز 97 پایگاه ثابت و موقت پیش بینی شده است و برای خدمت رسانی در 4 قرارگاه مرزی بیش از 7 هزار نفر روز نیرو به کار گرفته شده است.
نظر شما