کد خبر: آشپزخانه-سلامت-آلبالو-پلو
۵ تیر ۱۳۹۹، ۱۳:۰۹
آشپزخانه سلامت/ آلبالو پلو
باید خدمت همراهان آشپزخانه سلامت عرض کنیم ما همیشه به آلبالو، به شکل میوه تابستانه نگاه می کردیم و خیلی جلوتر که می رفتیم به این می رسیدیم که این میوه، طبعی خنک دارد و برای گرمای تابستان خیلی لذت بخش است؛ ولی امروز می خواهیم علاوه بر طبخ آلبالو پلو و شربت آلبالو، موارد استفاده بسیار جالب و جذاب دارویی این میوه خوشمزه و خوش تصویر را برای تان بیان کنیم .

      آلبالو پلو           

آلبالو پلو در مهمانی ها و مجالس فصل تابستان لذت بخش تر از هر غذای دیگری است. در این فصل می توان برای تهیه آلبالو پلو خوشمزه و خوش آب و رنگ از آلبالو تازه استفاده کرد. اما برای فصل های دیگر هم می توانید آلبالو را فریز کنید و بعداً به راحتی از آن استفاده کنید. از آلبالوی فریز شده می توانید برای تهیه مربای آلبالو یا شربت آلبالو هم استفاده کنید. مواد لازم برای آلبالو پلو برای 4 نفر   برنج            4 لیوان آلبالو           500 گرم شكر            250 گرم مرغ            1 عدد پیاز             1 عدد روغن و زعفران  به مقدار لازم نمک به مقدار کافی   آلبالو قرمز در کنار پلو زعفرانی و ران مرغ مغز پخت شده عالی است واقعاً با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست. البته می توان آلبالو را پلو با گوشت قلقلی هم تهیه کرد، اما این پلو بیشتر اوقات با مرغ تهیه می شود. حالا چه مرغ ریش ریش باشد، چه خورشت مرغ و چه جوجه حلزونی. در ضمن این که آلبالو پلو شیرین یا ترش باشد بستگی به سلیقه شما دارد. در ادامه طرز تهیه آلبالو پلو ملس مجلسی  به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است. برای این که آلبالو پلو شیرین شود می توانید 50 تا 100 گرم بیشتر شکر اضافه کنید. طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ مرحله اول: برنج را قبل از پخت در مقداری آب و نمک خیس دهید. سپس با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد با آب ولرم آبکشی کنید. برنج را کمی دون تر از معمول بردارید. زمانی برنج را آبکشی می کنید دانه برنج را میان دو انگشت بفشارید. باید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد. مرحله دوم: هسته آلبالوها را بگیرید و آلبالوها را داخل قابلمه بریزید و شکر را روی آلبالوها بریزید. اگر وقت دارید بهتر است یک ساعت صبر کنید تا آلبالو آب بیاندازد. اما اگر وقت ندارید می توانید بلافاصله هم مراحل را ادامه دهید. قابلمه آلبالو و شکر را روی شعله متوسط قرار دهید. اجازه دهید 10 دقیقه باهم بجوشند. سپس از روی حرارت بردارید تا رنگشان تیره نشود. آلبالوهای پخته را از صافی رد کنید سپس شربت آن را مجدد روی حرارت بگذارید تا بجوشد و کمی غلیظ شود. نیازی نیست شربت زیاد قوام بیاید. مرحله سوم: در این مرحله از تهیه آلبالو پلو، مرغ ها را با مقداری آب، چند قاشق روغن، پیاز، نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد و آب مرغ تقریباً تمام شود. مرحله چهارم: ته دیگ مقداری روغن بریزید و مقداری نان لواش یا سیب زمینی ته قابلمه بچینید. برنج آبکش شده و آلبالوهای پخته را لایه لایه روی هم بریزید. حرارت را زیاد کنید تا برنج  شروع به بخار کردن کند. سپس دم کنی را بگذارید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد. در اواسط پخت برنج 1 لیوان آب آلبالو را روی برنج بدهید. برای درست کردن آلبالو پلو مجلسی با مرغ بهتر است آب آلبالو را روی برنج ندهید. بعد از دم کشیدن، مقداری از برنج را با شربت آلبالو و مقداری از آن را با زعفران مخلوط کنید. به این ترتیب برای تزیین آلبالو پلو میتوانید از برنج ساده، زعفرانی و آلبالویی استفاده کنید. مرحله پنجم: برای سرو آلبالو پلو را در ظرف بکشید و روی آن را با مرغ و آلبالویی که برای تزئین کنارگذاشته بودید و برنج زعفرانی تزئین کنید. نوش جان. نکته ها: – سعی کنید طوری هسته آلبالوها را بگیرید که ظاهرشان را حفظ کنند. – به هیچ وجه به آلبالو آب اضافه نکنید. چون خودش موقع پخت مقدار زیادی آب پس می دهد. – یک کاسه کوچک از آلبالو ها را کناری بگذارید تا در زمان سرو غذا روی برنج را با آن تزئین کنید. – برای برنج زعفرانی  مقداری برنج سفید را با کمی زعفران دم شده و مقداری کره مخلوط کنید. – پلو باید 40 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. – برای تهیه آلبالو پلو در فصل های دیگر سال می توانید از مربا آلبالو هم استفاده کنید. مقداری مربا را در صافی بریزید و شربت آن را جدا کنید. مربا را لای برنج آبکش شده بدهید و به همان ترتیب بگذارید دم بکشد.    آلبالو آلبالو علامت جوانی و نشاط است و تمام قسمتهای این میوه یعنی هسته ، دم ، برگ و ساقه آن در طب و صنعت کاربرد دارند. با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات آلبالو ، اين ميوه لذيذ تابستاني بيشتر آشنا شويد… تاریخچه آلبالو (آلوبالو) نام درختی است قدیمی که حتی قبل از میلاد حضرت عیسی مسیح در کشورهای غرب آسیا کاشته می شده است و برای اولین بار انگلیسی ها پس از کشف شدن آمریکا این درخت را به آمریکا بردند و در حال حاضر در سراسر جهان بیش از هزار نوع آلبالو و گیلاس وجود دارد. میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ است. بلندی درخت آن ۳ تا ۱۰ متراست. صد گرم آلبالو ۱۶ گرم مواد قندی، ۰/۸۵ گرم پروتئین و ۸/۶ کالری دارد. به‌علاوه صد گرم آن حدود ۵۰ میلی‌گرم کلسیم، ۲۰ میلی‌گرم فسفر، ۱ میلی‌گرم آهن، ۴۰۰ واحد بین‌المللی ویتامین آ، ۰/۱۴ میلی‌گرم تیامین، ۰/۱۲ میلی‌گرم ریبوفلاوین، ۵ میلی‌گرم ویتامین C و نیز مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد . آلبالو خواص زیادی دارد از جمله می‌توان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، سلامتی قلب، ناراحتی های کبد، معده و روده و نیز بیماری‌های تبدار اشاره کرد. دم کرده آلبالو خاصیت ادرارآور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشته‌اند. از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو و ترشی آلبالو و موارد دیگر استفاده می‌شود. نکات مهم در انتخاب آلبالو آلبالویی برای خوردن خوب است که رسیده و تازه باشد علامت رسیدگی آن ،رنگ آن است که کاملا قرمزو درخشان باشد. از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری کنید زیرا مصرف آن سوء‌هضم می‌آورد و کار روده‌ها را مختل می‌کند. آلبالو وقتی تیره‌رنگ است و دارای لکه‌‌های قهوه‌ای است کهنه شده و رو به فساد گذاشته است. گاهی میوه‌فروشان برای اینکه آلبالو را خوش‌منظره سازند به آن آب می‌زنند این کار زود آلبالو را خراب می‌کند و آماده می‌سازد که زودتر فاسد شود. بهترين زمان مصرف آلبالو وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید، مایعات به طور کلی روی میوه‌ها آن را «باد کرده» می‌کند و این وضع برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر دارد. در فاصله غذاهای اصلی می‌توانید آلبالو را بخورید زیرا خیلی زود هضم می‌شود. یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید. ارزش غذايي آلبالو ارزش غذایی آلبالو زیاد نیست و صد گرم آلبالو فقط ۷۰ کالری دارد. آلبالو دارای ویتامین آ، ب و ث است.املاح معدنی آلبالو عبارت است از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت. خواص درماني آلبالو آلبالو، اشتها آور بسیار خوبی است. مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش می دهد. آلبالو برای افراد دارای چربی شکمی مفید است. آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند. آلبالو ضد مواد صفراوی ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است . خواص آلبالو و گیلاس مانند هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش می دهد. آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید و نرم کننده (ملین ) می باشد. نوشیدن آب آلبالو پس از ورزش کردن می‌تواند درد حاصل از کشیدگی ماهیچه‌ها را تسکین دهد. آلبالو میوه‌ای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوق‌العاده مفید است و زیبایی و طراوت خانم‌ها را تضمین می‌کند. مصرف آلبالو برای گرم مزاجان سودمند است. مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسایی های کبد مفید است. شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم کلیه مؤثر است. آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است. این میوه، نیروبخش بوده است و اثر ضدعفونی‌کننده بر روده‌ها دارد و در ضمن ورم معده را نیز کم می‌کند. آلبالو به طور کلی برای درمان رماتیسم، تصلب شرایین، ‌نقرس و پیوره دندان مفید است. با توجه به آبدار بودن آلبالو، مصرف این میوه برای دفع سنگ کلیه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا سودمند است. اشخاصی که رماتیسم دارند اگر آلبالو بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگیری خواهد شد. کسانی که بیماری قلبی دارند چون آلبالو ادرارآور است پتاسیم آن از باقیمانده نمک در عروق جلوگیری می‌کند و به صورت ادرار آن را خارج می‌کند و در نتیجه به قلب کمک می‌کند. خانم‌هایی که می‌خواهند دارای رنگ درخشانی شوند و زیبایی چهره آنها مورد توجه قرار گیرد برای صاف شدن خون خود باید آلبالو بخورند. مصرف آلبالو همچنین برای افرادی که خارش پوستی دارند مفید و موثر است. هسته آلبالو ضداسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است. طبع آلبالو سرد و خشک است.  خوابی خوش با آلبالو اگر از مشکلات بی خوابی رنج می برید و شب ها در رختخواب برای به خواب رفتن کلنجار می روید. آلبالو را امتحان کنید. یک ساعت پیش از خواب یک مشت آلبالو میل نمایید. ملاتونین هورمون موثر در تنظیم ساعت فیزیولوژیک بدن است که زمان خواب و بیداری را در افراد تعیین می کند. آلبالو به دلیل دارا بودن ملاتونین و تریپتوفان (که در بدن به ملاتونین تبدیل می شود) باعث بهبود خواب شبانه می شود.  مصرف آلبالو در بارداري مصرف متعادل آلبالو و گيلاس در دوره بارداري مفيد بوده و مشكلي براي مادران باردار ايجاد نميكند ولي بي خطر بودن دم آلبالو و مصارف ديگر از اين ميوه به اثبات نرسيده است. بسیاری از زنان باردار، تورم را بدن خود تجربه می‌کنند که عمدتان به دلیل احتباس مایع و التهاب در بدن است. تحقیقات نشان داده‌اند که این التهاب می‌تواند رشد مغز جنین را با مشکل مواجه کند. بنابراین رژیم غذایی حاوی آلبالو و آنتی اکسیدان بالا می‌تواند به جلوگیری از این مشکل کمک کند. آلبالو حاوی مواد فلانوئیدی است. این مواد گردش خون بهبود می‌بخشند و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند. با بهبود گردش خون مادر مواد غذایی بیشتری به جنین می‌رسد و رشد آن تقویت می‌شود. آلبالو میوه‌ای کاملا ایمن در بارداری است، اما نباید در مصرف این میوه خوشمزه زیاده روی کنید. به دلیل وجود سوربیتول، الکل شکر، در آلبالو مصرف مقادیر زیاد این میوه می‌تواند شما را دچار دل درد، نفخ و اسهال کند. همچنین مادران شیرده توجه داشته باشند که این نفخ می‌تواند وارد شیر آنها شود و کودک را نیز دچار دل درد کند. آلبالو همچنین حاوی کورستین، یک ترکیب گیاهی، است که احتمال دارد با دارو‌های خاصی به خصوص رقیق کننده‌های خون، تداخل داشته باشد. بنابراین اگر داروی خاصی در بارداری مصرف می‌کنید، قبل از اضافه کردن آلبالو به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید. مصرف آلبالو در شيردهي آلبالو از جمله ميوه هاي تابستاني است كه نفاخ بوده و در مواردی که تولید نفخ می کنند وارد شیر میشوند و باعث دل درد و نفخ شیرخوار خواهند شد. برای رفع این مشکل می توان پس از مصرف میوه عرق نعناع خورد. البته عرق نعناع باید زمانی خورده شود که ترکیباتی که تولید نفخ می کنند، هنوز وارد شیر نشده باشند. مصرف آلبالو در ديابت کسانی که دیابت دارند می‌توانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زیرا قند آلبالو از نوع لولوز است و این قند را بیماران دیابتیک می‌توانند جذب کنند. مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند. مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش می دهد. مضرات آلبالو بیماران کلیوی با احتیاط آلبالو بخورند . افرادی که از بیماری کلیوی رنج می‌برند و باید از یک رژیم غذایی کم‌ پتاسیم پیروی کنند، توصیه می‌شود در مصرف میوه‌هایی مانند آلبالو جانب احتیاط را رعایت کنند و از زیاده‌روی در خوردن این میوه بپرهیزند. کسانی که ورم روده دارند چون آلبالو ترش است و سلولز دارد دیر هضم می‌شود. کسانی که معده یا روده‌ها ضعیف دارند می‌توانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنند، البته در این موارد آلبالو چون پخته می‌شود، قسمتی از مواد حیاتی خصوصا ویتامین‌های خود را از دست می‌دهد ولی به آسانی هضم می‌شود. با وجود این بعضی از کسانی که از جهت معده و یا روده‌ها ضعیف هستند، می‌توانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطی که صبح ناشتا به مقدار کم آن هم کاملا رسیده باشد، مصرف کنند. افرادی که دچار اضافه وزن هستند، آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر رژیم غذایی خود مصرف نکنند. برای این منظور بهتر است آلبالو به عنوان یک وعده غذایی اصلی در نظر گرفته شود. زیرا آلبالو دارای کالری کمی است و اشتهای کاذب را از بین می برد.  

تهیه تنظیم: زینب خیرخواه ثابت قدم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha