کد خبر: خورشت-گوجه-سبز-طرز-تهیه-خورشت-گوجه-سبز
۱۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۵۳
طرز تهیه خورشت گوجه سبز
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت، جغرافیای گیلان و مازندران به واسطه طبیعت و سر سبزی، دارای تنوع غذایی زیادی است. خورشت «گوجه سبز» از جمله خورشت های شمالی محسوب می شود که در سایر استان های کشور طرفدار پیدا کرده است. خورشت گوجه سبز، جزو خورشت های خوشمزه و لذیذی است که به خاطر داشتن گوجه سبز با طعم ترش و ملس، نیاز به چاشنی خاصی ندارد. خورشت گوجه سبز را می توان هم با گوشت قرمز گوساله یا گوسفند و هم با گوشت مرغ درست کرد. همچنین برخی افراد این خورشت را با بادمجان هم درست می کنند. خورشت گوجه سبز بسیار معروف است و شما می توانید با این آموزش ساده یک خورشت عالی و خوشمزه را درست کنید.   مواد لازم برای ۴ _۵ نفر خورشت گوجه سبز گوشت خورشتی: 400 گرم گوجه سبز :  10 تا 15 عدد نعناع : 100 گرم جعفری : 400 گرم روغن: به میزان لازم فلفل: به میزان لازم نمک و زردچوبه :به میزان لازم پیاز: 1 عدد

مراحل تهیه و پخت خورشت گوجه سبز

 
  1. برای درست کردن خورشت گوجه سبز، ابتدا یک عدد پیاز را نگینی خرد می کنیم و در قابلمه کوچک با مقداری روغن تفت می دهیم‌.
  2. وقتی پیاز کمی نرم و طلایی شد، گوشت را افزوده و تفت می دهیم‌ تا حدی که رنگ ‌گوشت عوض شود. بعداز تفت دادن گوشت، مقداری زردچوبه و فلفل به گوشت می زنیم و 2 الی ۳ لیوان آب می ریزیم تا خوب بپزد.
  3. در این فاصله که گوشت می پزد، نعناع و جعفری را پاک کرده و خیلی ریز خرد می کنیم. سپس در یک تابه مقداری روغن می ریزیم و سبزی خرد شده را بعد از شستن، در تابه تفت می دهیم تا سرخ شود.
  4. بعد از نیم ساعت که گوشت نیم پز شد، سبزی سرخ شده را به قابلمه گوشت اضافه می کنیم و مقداری هم نمک می ریزیم، درش را می گذاریم تا خورشت به مدت 30 الی 45 دقیقه بپزد و به خوبی جا بیفتد.
  5. در اواخر پخت، گوجه سبزهای شسته شده را هم به خورشت اضافه می کنیم تا با حرارت ملایم خورشت جا بیفتد.البته کسانی که هسته گوجه سبز را دوست ندارند می توانند هسته را جدا کنند و بعد به خورشت اضافه کنند البته این کار کمی سخت است و از زیبای ظاهری غذا کم می کند. برای تزیین و خوشمزه تر شدن خورشت، می توانید مقداری نعناع داغ آماده کرده و در آخر به خورشت اضافه کنید.
  6. بعد ازاینکه خورشت به خوبی پخته شد، آن را در ظرف مناسب می ریزیم و همراه با برنج آبکش یا کته سرو می کنیم.برخی این خورشت را با سبزی خوردن ، زیتون، ماست، سالاد و... سرو می کنند.امیدواریم از خوردن خورشت گوجه سبز خوشمزه لذت ببرید.
  7. قابل توجه اینکه برخی از بانوان با سلیقه و ذائقه خانواده تغییراتی در پخت آن می دهند که هیچ اشکالی هم ندارد.
  نکات پخت خورشت گوجه سبز:   گوجه سبزها را یک ربع تا بیست دقیقه آخر به خورشت اضافه می کنیم، چون اگر زودتر بریزیم له می شود. در صورت تمایل می توانید تعداد گوجه سبزها را کم یا زیاد کنید. با توجه به اینکه فصل گوجه سبز بهار و تابستان است، می توانید گوجه ها را در فریزر بگذارید و برای زمستان فریز کنید تا در زمستان هم این خورشت خوشمزه را درست کنید  در آشپزخانه سلامت، تلاش می کنیم تا بعد از آموزش هر غذا ، در مورد فواید ، مضرات و مواد تشکیل دهنده آن اشاراتی داشته باشیم ، تا به دانسته های علمی مخاطب مان  در حیطه آشپزی بیفراییم. **گوجه‌سبز گوجه‌سبز یا آلوچه نام درختی است از تیرهٔ گل سرخیان که میوهٔ آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و یک هستهٔ سخت است. البته آلوچه نامیدن گوجه‌سبز غلط است زیرا آلوچه در واقع نوع کوچکتر گوجه سبز و ترش تر از آن است. بر پایهٔ نوشته‌های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی‌ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. [نیازمند منبع] گفته می‌شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان آورده شده‌است. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ‌های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می‌آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه‌ای و ظاهر نامطلوب میوهٔ گوجه سبز می‌شود و در طعم آن نیز تأثیرگذار است. چه کسانی نباید گوجه سبز بخورند؟ گوجه سبز طبع سردی دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ می‌شود.  فصل این میوه کوتاه است و مصرف به اندازه آن مشکل خاصی برای افراد ایجاد نمی‌کند. گوجه سبز باعث بهبودسیستم گوارش و تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود، البته این میوه طبع سردی دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ می‌شود، از این روبهتر است این نوبرانه‌ ی فصل بهار با نمک، نعناع و دلار (که مخلوطی از سبزی‌های محلی شمال کشور و دارای خواص بسیاری است)، استفاده شود. البته اگر این میوه خوب شسته نشود، علاوه براینکه احتمال ابتلا به ویروس کرونا را بالا می‌برد، موجب بروز مشکلات گوارشی نیز می‌شود. بیماران کلیوی گوجه سبز نخورند! به غیر از بیماران کلیوی سایر افراد در مصرف گوجه سبز محدودیت چندانی ندارند. از آنجایی که گوجه سبز دارای اسید سیتریک و اسید مالیک است، کسانی که زخم معده دارند، بهتر است کمتر از این میوه استفاده است. برخلاف تصور عموم که گوجه سبز را به دلیل ترش مزه بودنش سرشار از ویتامین ث می‌دانند، باید گفت که اگرچه این میوه ویتامین ث دارد، اما برخی از میوه‌ها و سبزیجات نظیر فلفل سبز منبع بیشتری از این ویتامین هستند. گوجه سبز میوه‌ای کم کالری نیست و کسانی که اضافه وزن دارند باید مراقب میزان مصرف خود باشند. ۸ عدد گوجه سبز بزرگ یا ۱۲ عدد گوجه سبز متوسط یک واحد میوه محسوب می‌شود و ۶۰ کالری دارد. آیا گوجه سبز قند دارد؟ گوجه سبز از آن نوبرانه هایی است که همه برای خوردنش مشتاق هستند. مقدار مصرف گوجه سبز به عوامل مختلفی بستگی دارد. به هر حال گوجه سبز هم یک میوه نارس است و خوردن بیش از حد مجاز آن، می‌تواند در فرد سوهاضمه و کرامپ‌های شکمی، نفخ و… را به‌وجود آورد ولی از طرف دیگر از آنجا که گوجه سبز قند پایینی دارد میوه کم ضرری است. 100 گرم گوجه سبز، حدود 40 کیلو کالری انرژی دارد و به همین دلیل می‌شود به‌عنوان یکی از میان وعده‌ها  روی آن حساب کرد اما با درنظر گرفتن این نکته که مقدار مناسب گوجه سبز در هر روز به میزان نصف لیوان تا یک لیوان گوجه سبز است. در مصرف گوجه سبز  نکته‌ای که خیلی مهم است و باید نسبت به آن توجه داشت ضدعفونی کردن آن است. گوجه سبز هم جزو میوه‌هایی است که با پوست خورده می‌شود و در مورد تمام میوه‌هایی که با پوست خورده می‌شوند‌ ضد‌عفونی کردن قبل از مصرف نکته بسیار قابل اهمیتی است که حتما باید رعایت شود. توصیه می شود گوجه سبز نارس به مقدار زیاد خورده نشود به  دلیل آنکه فیبر آنها نامحلول است البته فیبر موجود در این میوه‌ها به کنترل قندخون در افراد دیابتی کمک می‌کند. مصرف گوجه‌سبز برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های نقرس، رماتیسم و تصلب شرایین هستند، مفید است. گوجه سبز، خاصیت مسهلی دارد و خشک‌شده آن برای درمان بیماری‌های اعصاب می‌تواند مفید باشد همچنین این میوه مدر است و اعمال کلیه‌ها را تنظیم می‌کند.  افراد توجه داشته باشند که نوبرانه‌های بهاری مانند  گوجه‌سبز را به دلیل اینکه احتمال آلودگی آنها زیاد است از دست‌فروش‌ها خریداری نکنند. گوجه سبز مقادیر زیادی اگزالات(اگزالات ها مولکول های کوچکی هستند که توانایی تشکیل بلور دارند و در نواحی مختلف بدن از جمله غده تیروئید و کلیه می توانند رسوب کنند.) دارد و می تواند در سیستم کلیوی بدن تجمع و سنگ های ادراری تولید کند. فواید و ضررهای "گوجه سبز" گوجه سبز برای چه کسانی خطرناک است؟ "گوجه سبز" یکی از محبوب ترین میوه های فصل بهار است که اغلب افراد از مدت ها قبل از فصل بهار برای آمدنش لحظه شماری می کنند و حتی برای نوبرانه آن حاضر به پرداخت قیمت های گزاف می شوند. این خوشمزه پرطرفدار هم فواید بسیاری دارد که مصرف آن را توصیه کرده اند و هم مضرراتی که مصرف آن را میتواند حتی برای برخی از افراد خطرناک کند . همان طوری که پیش از این گفته شد، در 100 گرم از گوجه سبز حدودا چهل کیلو کالری انرژی موجود است و با مصرف هر 100گرم گوجه سبز، حدودا 5 درصد ویتامین آ، 5 درصد کلسیم، 2.1 درصد ویتامین ب، 5 درصد آهن، 1.9 درصد ویتامین ب 2 .  13 درصد ویتامین ث، 2 درصد فسفر و 3.6 درصد پتاسیم برای هر فرد تامین می شود.
 
خواص گوجه سبز برای زنان باردار : گوجه سبز حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای رشد جنین و سلامت زنان حامله می باشد. مقادیر بالای ویتامین A موجود در گوجه سبز از بروز نقص های مادرزادی در جنین جلوگیری می کند. ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان در دوران بارداری می شود. ویتامین K موجود در گوجه سبز از لخته شدن خون در زن حامله که می تواند باعث خونریزی و سقط جنین شود، جلوگیری می کند. مصرف به اندازه این میوه باعث رفع تشنگی، افزایش سلامت ریه، مراقبت از قلب و جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از استفراغ، جلوگیری از خونریزی، خنک کننده خون، دارای خواص ضد التهابی و اثرات ضد درد است. مصرف استاندارد این میوه در صورت نداشتن حساسیت به آن در دوران بارداری بلامانع بوده و باعث افزایش اشتهای مادر و دریافت ویتامین‌های مورد نیاز رشد جنین می‌شود، اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند باعث رانش مزاج و به دنبال آن از دست دادن آب بدن مادر و بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود. توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف گوجه سبز می تواند باعث ایجاد نفخ و اسهال در زنان باردار شود، حتما پیش از مصرف گوجه سبز با پزشک خود نیز مشورت کنید. تفاوت گوجه سبز و آلوچه : آلوچه نوع کوچک تر گوجه سبز است که مزه ی ترش تری دارد. لاغری و کاهش وزن: مقادیر بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث بهبود متابولیسم بدن و افزایش چربی سوزی شده و برای کاهش وزن و لاغری شکم مفید می باشد. دیابت و قند خون: فیبر موجود در گوجه سبز باعث کاهش کلسترول بالای خون در افراد مبتلا به دیابت می شود. کبد چرب: بنزوئیک اسید ( یک ترکیب بلوری بی رنگ است. این ماده یک اسید ضعیف محسوب می‌شود و از نمک‌های آن به عنوان نگهدارنده‌های غذایی استفاده می‌شود) موجود در گوجه سبز خاصیت ضد میکروبی قوی دارد که به پاک سازی و سم زدایی کبد و درمان بیماری های کبد مانند کبد چرب کمک می کند. سرماخوردگی: مقادیر بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک می کند. گفته می شود که گوجه سبز برای بهبود بیماری های ریه مانند آسم هم مفید است. معده و دستگاه گوارش: فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای بهبود نفخ معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد. یبوست: مقادیر فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد. سلامت دهان و دندان: گوجه سبز برای سلامت دهان و دندان مفید می باشد؛ مصرف گوجه سبز دندان ها را قوی تر می کند و علاوه بر این برای کاهش درد و خونریزی لثه مفید می باشد. کم خونی: مقادیر بالای آهن و ویتامین C موجود در گوجه سبز برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و آنمی مفید می باشد.

آشنایی با خواص و مضرات جعفری

  یکی از مواد تشکیل دهنده مهم در خورشت گوجه سبز، جعفری است. جعفری گیاهی دو ساله است و به حالت وحشی، در اکثر نواحی جنوب شرقی اروپا، شمال افریقا، آسیا و ایران می روید. به علاوه در نواحی مختلف پرورش می یابد. این گیاه نسبتا گرمسیری است و برای رشد، نیاز به رطوبت و نور کافی خورشید دارد. جعفری را می توان در تمام فصول در بازار یافت. این سبزی ارزان، یک گیاه بسیار مغذی است و دارای ویتامین های فراوان و آنتی اکسیدان ها می باشد.جعفری گیاهی است که همه قسمت‌های آن شامل دانه، برگ و ریشه مورد استفاده دارویی قرار می‌گیرد. ارزش غذایی جعفری: جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین B12، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی و مس. همچنین برگ جعفری حاوی کربوهیدرات، چربی و پروتئین می باشد.به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است. فواید درمانی جعفری: طبع جعفری گرم و خشك است. جعفری؛ آنتی اکسیدانی قویی است. ویتامین ها (A، C، K، فولات و نیاسین)، مواد معدنی و آنتی اکسیدان موجود در جعفری در تقویت ایمنی بدن نقش به سزایی دارند. ویتامین A به طور مستقیم بر روی لنفوسیت ها یا سلول های سفید خون تاثیر می گذارد. ** آشنایی با گیاه نعناع نعناع هم در این خورشت جایگاه خاصی دارد، در ادامه قدری از این گیاه مفید حرف می زنیم. گیاه نعناع یک گیاه معطر و مشهور است که با عطر و طعم مسخ کننده و ارزش‌های دارویی‌ای که دارد، در بین افراد دنیا بسیار محبوب شده است. برگ‌های این گیاه به رنگ سبز و بنفش، و طعم آن خنک و کمی تند است. معمولا به دلیل این عطر طعم خاص گیاه نعناع از آن در محصولات بهداشتی، از جمله خمیر دندان، دهان شویه، روغن‌های زیبایی، آدامس، و غیره استفاده می‌شود.   علاوه بر این‌ها، از گیاه نعناع در انواع نوشیدنی‌ها (مثل اسموتی، چای، دمنوش نعناع و غیره) و غذاهای دیگر نیز استفاده می‌شود. شما می‌توانید در انواع سالادها و آب آشامیدنی هم از برگ نعناع استفاده کنید. گفته می‌شود که ترکیبات موجود در برگ گیاه نعناع دارای خاصیت درمانی و دارویی هستند. برگ‌های گیاه نعناع در تمام طول سال موجود هستند و به دلیل خاصیت خنک کننده‌ای که دارند، بیشتر در فصل تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرند. طبع نعناع گرم و خشک است. نعناع  دارای مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فیتوسترون، اسید فنولیک، تریترپن ها، فلانوویید، آنتوسیانین ها، ساپونین ها و کاروتنوئیدها، پروتئین، فیبر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، ویتامین C، آهن و ویتامین A می باشند. نعناع به طور روزانه در وعده های غذایی کمک بسیاری به سلامت بدن، بهبود عملکرد مغز و رهایی از مشکلات ناراحتی معده می کند. دانشمندان توضیح داده اند که چه اتفاقی برای بدن شما می افتد ، وقتی که هر روز نعناع می خورید.این گیاه بیشتر برای خاصیت خنک کنندگی اش معروف و شناخته شده است.نعنا را می توان هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده به غذا اضافه کرد. مردم همیشه سعی می کنند راه های جدیدی را برای بهبود و پیشرفت سلامتیشان پیدا کنند. گاهی اوقات گرچه، بهترین چیزها برای بدن ما ،همیشه کنار ما هستند ولی ما از آنها قافلیم و استفاده نمی کنیم.گیاهی که تا بوده و هست به سلامتی ما کمک کرده است و یک راه ساده و طبیعی برای سالم نگهداشتن بدن ما می باشد. نعناع فقط برای عطر و طعم آب نبات یا دیگر غذاها کاربرد ندارد، بلکه خاصیت های بسیار زیادی برای سلامتی بدنمان دارد. نعنا هم مانند بیشتر گیاهان، نوع های متفاوتی دارد.

خواص نعناع برای بدن:

1.رهایی از سو هاضمه: یک چیزهایی مانند گاز x در طعم نعنا وجود دارد. مزایای زیادی برای مشکلات گوارشی دارد. اگر مشکلاتی مانند ناراحتی معده و سو هاضمه دارید از فلفل نعناع (نعناع فلفلی گیاهی معطر و از گونه‌های معروف نعناع است که از پیوند نعناع آبی و نعناع زینتی یا تند به‌ وجود آمده است. ) در وعده های غذایی استفاده کنید. مطالعات نشان داده است ؛ افرادی که از روغن نعناع استفاده می کنند، برای درمان هضم  غذای شان خیلی موثر بوده است. چون باعث هضم سریع غذا از طریق دستگاه گوارش می شود. 2.کاهش علائم سرماخوردگی: سرماخوردگی یکی از بیماری های مزاحم است. خیلی جدی نیست، اما این علایم می تواند برای مدت چند روز شما را خسته و ناراحت کند.با این حال یکی از شایع ترین درمان های سرماخوردگی ،ماده ای به نام منتول است. که در روغن نعنا یافت می شود. با استفاده از آن طول دوره سرماخوردگیتان کوتاه تر می شود و بخصوص برای بینی های پر خیلی کاربرد دارد و موثر می باشد. برگ‌های گیاه نعناع  دارای ویتامین A و C ، آهن، پتاسیم و فیبر هم هستند و در عین حال کالری بسیار کمی دارند. با توجه به این که برگ‌های این گیاه مفید در ساخت داروهای گیاهی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند، مزایای بسیار زیادی برای سلامت و درمان بیماری دارد. 3-بهبود عملکرد کبد: می‌توانید برگ‌های گیاه نعنای تازه را به شکل خام بجوید. برگ‌های این گیاه با بهبود جریان صفرا از کبد به سمت کیسه صفرا، عملکرد کبد را بهبود می‌بخشند. مصرف برگ‌های گیاه نعناع به شکل تازه و یا خشک، باعث افزایش جریان صفرا شده، و با شکستن چربی‌ها و کاهش کلسترول بد در خون، منجر به راحت‌تر شدن فرآیند هضم غذا می‌شود. كاهش كلسترول بد خون نیز به نوبه خود، با كاهش میزان فشار وارده بر كبد، بیماری «کبد تنبل» را درمان می‌کند. علاوه بر این‌ها، مصرف برگ گیاه نعنای تازه با از بین بردن علائم ناشی از سندرم روده تحریک پذیر از جمله دیر هضمی، سوء هاضمه، و اسپاسم ماهیچه‌های دستگاه گوارش، منجر به آرام شدن دستگاه گوارش ما می‌شود. 4-خواص نعناع برای مشکلات تنفسی: سرفه کردن به طور دائمی می‌تواند یک نشانه از داشتن مشکلات مرتبط با ریه باشد. به همین دلیل بهتر است همان لحظه‌ای که احساس ناراحتی در ریه‌های خود کردید، برگ نعناع را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. افراد مبتلا به آسم و سینوزیت هم می‌توانند از مزایای این گیاه بهره ببرند. برگ‌های نعناع حاوی رزمارینیک اسید هستند. این ماده به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد، منجر به خنثی شدن رادیکال‌های آزاد می‌شود و تولید مواد شیمیایی حساسیت‌زا از جمله لکوترین‌ها را در بدن ما متوقف می‌کند. به همین دلیل است که مصرف برگ نعناع می‌تواند برای درمان بیماری آسم بسیار موثر واقع شود. علاوه بر این، مصرف برگ نعناع فرآیند تولید موادی به نام پروستاسیکلین‌ها در بدن ما که باعث می‌شوند مجاری تنفسی برای راحت‌تر نفس کشیدن باز شوند را تسهیل می‌کند. عصاره برگ نعناع باعث آزاد شدن هیستامین نیز در بدن ما می‌شود، به این ترتیب علائم آلرژیک رینیت (زکام در اثر حساسیت) را کاهش می‌دهد. 5-از بین بردن بوی بد دهان: همه ما کاملا از این مسئله آگاه هستیم که که عطر گیاه نعناع در برابر بوی بد دهان شگفت‌انگیز عمل می‌کند. به همین دلیل است که عصاره این گیاه یکی از عناصر تشکیل دهنده اصلی در محصولات مراقبت از دهان و دندان، از جمله آدامس و خمیر دندان است. برگ نعناع چگونه بوی بد دهان را از بین می‌برد؟ جواب این سوال بسیار ساده است. عصاره برگ نعناع به دلیل داشتن عطر و طعم تند و خنک کننده‌ای که دارد، می‌تواند به راحتی بوی بد دهان را از بین ببرد و در نتیجه، بهترین جایگزین برای شوینده‌های دهان شیمیایی کلرهگزیدین باشد. در زمان‌های قدیم هم از پودر برگ نعناع برای از بین بردن بوی بد دهان و همچنین سفید کردن دندان‌ها استفاده می‌شد. پس هر موقع که حس می‌کنید دهانتان بوی بدی می‌دهد، می‌توانید به راحتی چند برگ نعناع را بجوید و از شر این بوی بد خلاص بشوید. 6-خواص ضد بیماری سرطان: برگ گیاه نعناع به داشتن خواصی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی نیز شناخته می‌شود. پس دلیلی وجود ندارد که از آن برای جلوگیری از بروز این بیماری کشنده استفاده نکنیم. می‌پرسید برگ نعناع چگونه از ابتلا به بیماری سرطان جلوگیری می‌کند؟ بر طبق نتایج تحقیقات علمی، برگ‌های گیاه نعناع حاوی ماده‌ای به نام فایتونوترینت است که می‌تواند فرآیند رشد تومورهای سرطانی را در لوزالمعده، کبد و غدد ما متوقف کند و به این ترتیب، از این طریق بدن ما را در برابر سرطان‌های ریه، روده بزرگ و پوست محافظت می‌کند. علاوه بر این برگ‌های گیاه نعناع حاوی ترکیبی به نام منتول است که مانع از پیشروی بیماری سرطان پروستات می‌شود. 7-گیاه نعناع به عنوان یک عامل ضد باکتری: خوردن برگ گیاه نعناع می‌تواند بدن شما را از تمام بیماری‌هایی که توسط باکتری‌ها ایجاد می‌شود محافظت کند. برگ‌های گیاه نعناع این پتانسیل را دارند که رشد باکتری‌های مختلف را متوقف کنند. علاوه بر این، برگ‌های گیاه نعناع در مهار رشد انواع خاصی از قارچ‌ها نیز مؤثر هستند و به درمان کولیک اطفال هم کمک می‌کنند. 8-خواص نعناع و تقویت حافظه:  رایحه تند برگ‌های نعناع روی حافظه ما اثر مثبتی می‌گذارد و با آرامش و تسکین سیستم عصبی، هوشیاری ذهنی ما را افزایش می‌دهد. 9-خواص نعناع برای رفع حالت تهوع: اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که زیاد به سفر می‌روید (به خصوص با ماشین و یا اتوبوس) احتمالا گه گاهی به حالت تهوع دچار می‌شوید که اصلا حالت خوشایندی نیست و تحمل آن بسیار سخت است. حتی ممکن است که گاهی افراد به دلیل وارد شدن فشار عصبی و یا استرس بیش از حد، دچار حالت تهوع بشوند. خبر خوب این است که شما می‌توانید با مصرف برگ نعناع (مثلا به شکل چای نعناع) حالت تهوع خود را از بین ببرید. اثر خنک کننده حاصل از مصرف برگ نعناع منجر به تسکین درد و سوزش معده می‌شود و علاوه بر این، عطر و طعم قوی این گیاه نیز تمایل شما به بالا آوردن را از بین می‌برد. 10-از بین بردن سر درد : خاصیت آرامش بخش و تسکین دهنده گیاه نعناع آن را به یک گزینه مناسب برای تسکین سریع سردرد تبدیل کرده است. همچنین، استفاده از نعناع به صورت کرم و مالیدن آن روی پیشانی می‌تواند شما را در برابر سردردهای میگرنی  محافظت کند. 11-مبارزه با استرس و افسردگی: آیا می‌دانستید که نوشیدن چای نعناع می‌تواند میزان استرس شما را تا حد زیادی کاهش بدهد؟ یک لیوان نوشیدنی موهیتو که با نعناع درست می‌شود هم اثری مشابه با چای نعناع دارد. عطر و طعم قوی گیاه نعناع به عنوان یک محرک طبیعی عمل می‌کند و به این ترتیب می‌تواند در تمام مدت روز، سطح انرژی شما را بالا نگه دارد و کاری کند که شاد باشید. 12-خواص نعناع و کاهش وزن: طعم و عطر نعناع معمولا چیزی است که همه افراد آن را دوست دارند و جویدن برگ نعناع می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. برگ گیاه نعناع یک محرک طبیعی است که با آزاد کردن آنزیم‌های خاصی در بدن ما، به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. این مسئله نیز به نوبه خود به بدن ما کمک می‌کند تا همه مواد مغذی موجود در غذایی که مصرف می‌کنیم را جذب کند و علاوه بر این، چربی‌های موجود در غذایی که خورده‌ایم را به طور یکسان در بدن ما توزیع کند.

زرد چوبه چیست ؟

زرد چوبه از ادویه های مهم در چرخه غذایی ما ایرانیان است. زردچوبه ادویه ای از گیاه همیشگی متعلق به خانواده زنجبیل با نام علمی کورکاما است . زرد چوبه رنگ زردی دارد که به عنوان بخشی از مواد آشپزی جایگاه ویژه ای دارد . دارای محتوای آنتی اکسیدان موثر و یک جز فعال بنام کورکامین است که با کاهش خطر سرطان، کاهش التهاب معده، و حتی پیش گیری از بیماری های مخرب عصبی مرتبط است. علاوه بر فواید بسیارآن ، عوارض زیادی دارد که فرد باید از آن آگاه باشد، به خصوص اگر آن را روزانه مقدار زیادی مصرف کنند. در فرصتی دیگر به این ادویه مهم در آشپزخانه های ایرانی نیزخواهیم پرداخت.  در پایان باید یاد کنیم از بانوان ایرانی، هنرمندانی که سفره های رنگین شان را همراه با عشق و مهربانی می کنند تا خانواده بهترین دقایق را در هنگام صرف وعده های غذایی داشته باشند.  

تهیه و تنظیم: زینب خیر خواه ثابت قدم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha