کشت مازاد بر نیاز در بخش کشاورزی که از آن به عنوان ضایعات بخش کشاورزی یاد می شود و همچنین اتلاف مواد غذایی سالانه، باعث هدررفت 15 میلیارد مترمکعب آب می شود که معادل 15 درصد مصرف آب سالانه کشور است.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری سلامت، روزنامه همشهری امروز نوشت: گزارش رسمی وزارت نیرو نشان میدهد از مصرف سالانه ۹۸میلیارد و ۱۰۰میلیون مترمکعب آب در کشور، 89.6درصد در بخش کشاورزی، 8.5درصد در بخش شرب و 1.9درصد در بخش صنعت مصرف میشود.
تابآوری آبی ایران با ادامه شیوه کنونی مصرف چه در بخش آب شرب و چه در بخش کشاورزی ممکن نیست و با افزایش برداشت آب از منابع آبهای زیرزمینی، شاهد بحرانیتر شدن وضعیت و البته فرونشست زمین خواهیم بود. در چنین شرایطی ضرورت دارد تا دولت و شورایعالی آب هرچه زودتر، الگوی جدید کشت را نهایی و ابلاغ کند.، البته تجربه ثابت کرده نگاههای بخشی به منابع آبی حتی با مصوبات محکم، باعث تشدید خطر آبی میشود و از این جهت، اصلاح سازوکار مصرف آب در بخش کشاورزی باید بهنحوی صورت گیرد که فعالان این بخش در هماهنگی با وزارت نیرو و جهادکشاورزی، با تغییر الگوی کشت، از میزان مصرف آب بکاهند.
بنا بر این گزارش با گذشت 45روز از فصل پاییز، ایران با پدیده کمبارشی شدید و البته خشکسالی فزاینده مواجه است و تردید نباید کرد که همه در برابر این بحران پیش رو مسئولیت سنگین داریم. چنانکه کشت محصولات آببر، بهمعنای صادرات آب گران با قیمت ارزان است و ضرورت دارد تا از کشاورزی سنتی دست برداریم و محصولاتی بکاریم که کمتر آب مصرف شود.
بر اساس گزارش وزارت جهادکشاورزی، اتلاف مواد غذایی سالانه باعث هدررفت 15میلیارد مترمکعب منابع آبهای سطحی و زیرزمینی در بخش کشاورزی میشود، یعنی هر سال 18درصد آب بخش کشاورزی بیهوده مصرف میشود.
نظر شما