آفت سوسک سرخرطومی زنگ خطری برای نخلستان های استان کرمان

مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: گسترش آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما در استان و حساسیت بسیار زیاد رقم مضافتی به این آفت، زنگ خطری برای نخلستان های استان می باشد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ محمد خیر اندیش با بیان اینکه بالغ بر ۹۰ درصد نخیلات شرق استان رقم مضافتی می باشد، گفت: با توجه به تک کشتی بودن خرما در مناطق خرما خیز استان که تنها منبع درآمد اکثر باغداران می باشد و از طرفی پنهان بودن آفت داخل تنه درخت و تغذیه از بافت تنه و عدم تشخیص آلودگی در مراحل اولیه ورود آفت تا ایجاد خسارت و آسیب جدی به درخت، این آفت خسارت زیادی به باغداران وارد می نماید.

وی اظهار داشت: علائم خسارت آفت شامل خروج خاک اره و شیرابه از داخل سوراخ های ایجاد شده از تنه با بوی تند لهیدگی و خالی شدن داخل تنه و مرگ درخت می باشد، لذا پیشگیری از ورود آفت به مناطق سالم و جلوگیری از انتقال پاجوشها و خوداری از زخم شدن درخت و پایش و کنترل آفت باید با جدیت مد نظر کلیه مسئولین و باغداران قرار گیرد.

مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، ابراز داشت: سوسک سرخرطومی حنایی خرما، اولین بار در ابتدای مرداد ماه سال گذشته در استان از شهرستان های نرماشیر و منطقه اندوهجرد شهرستان کرمان گزارش شد و متاسفانه از مرداد ماه سال جاری در حال گسترش در شهرستان نرماشیر می باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha