دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران به تبیین جایگاه دیپلماسی سلامت در نظام نوین سیاسی و نظام های سلامت در جهان پرداخت.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت،دکتر محمدحسین نیکنام در سخنرانی خود با موضوع «دیپلماسی سلامت؛ چالش ها و فرصت ها» در مراسم افتتاح دوره دیپلماسی سلامتِ این دانشکده گفت: استفاده از ساختارهای سیاسی موجود در جهت پیشبرد اهداف سلامت یکی از فرصت های مهم در زمینه دیپلماسی سلامت است.
وی افزود: جایگاه دیپلماسی سلامت در اسناد ملی کشورها و در تعیین سیاست های کلان ملی و بین المللی، نشانگر اهمیت دیپلماسی سلامت برای کلیه سیاستگذاران ارشد دولت های جهان است.
وی با بیان خلاصه ای از توافقات و دیدارهای انجام شده وزیر بهداشت و مسئولان نظام سلامت ایران با وزرای بهداشت و سایر مقامات کشورهای دیگر در حاشیه آخرین مجمع جهانی سلامت، چنین گردهمایی های جهانی را فرصتی مغتنم برای بیان و تاکید بر چالش هایی دانست که در سایر نشست های بین المللی امکان پرداختن به آنها وجود ندارد و اظهار داشت: موضوعاتی نظیر تاثیر تحریم های یک طرفه و ظالمانه ایالات متحده برعلیه کشورمان و نشان دادن وضعیت سلامتی جمعیت ساکن در سرزمین های اشغالی، نوار غزه و بلندی های جولان از جمله این موارد هستند.
دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت در این نشست که با حضور صاحبان فرآیند، دانشجویان، استادان و فعالان حوزه صنعت گردشگری سلامت برگزارشد، ضمن بیان چالش ها و فرصت های پیش روی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر سیاستگذاران کشور و سیاستگذاران سطوح بین المللی در زمینه دیپلماسی سلامت، به ارتباط تنگاتنگ میان این دیپلماسی با مفاهیم اساسی چون امنیت، عدالت اجتماعی و اقتصاد پرداخت.
دکتر نیکنام همچنین نمونه های متعدد و مهمی از تاثیرات دیپلماسی سلامت بر جایگاه کشورهای جهان به ویژه در حوزه بیماری هایی که در سال های اخیر تهدیدی برای امنیت جهانی بشمار میآمدند را برشمرد و در پایان صحبت هایش از کلیه فعالان حوزه گردشگری سلامت برای پیوستن به حوزه همکاری های بین الملل وزارت بهداشت جهت تبادل تجربیات دعوت به عمل آورد.
نظر شما