رئیس سازمان غذا و دارو از آغاز فاز سوم «برنامه جامع سلامت و اصالت مواد غذایی» خبر داد و گفت: در فاز سوم توسعه فناوری نوین برای شناسایی سریع تقلبی با کمک هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را شروع کردهایم.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، دکتر بهرام دارایی در آیین رونمایی از فاز دوم و افتتاح فاز سوم برنامه جامع سلامت و اصالت مواد غذایی، رونمایی از دارونامههای رسمی ایران و فراوردههای سنتی و یک داروی دانشبنیان، گفت: سازمان غذا و دارو عزم خود را در حفظ سلامت غذا و دارو کشور جزم کرده است و آزمایشگاه مرجع غذا و دارو اصالت محصولات دارویی و غذایی را تایید میکند.
وی افزود: خوشبختانه طی ۱۰ سال گذشته فرایندها در این سازمان به کمک معاونت علمی ریاست جمهوری شروع شده است، هرچند در دولت قبل فعالیتها کمرنگ شد اما در این دوره با اهتمام بیشتر و همکاری بین بخشی موضوع اصالت و سلامت مواد غذایی را پیگیری خواهیم کرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه زیرساختهای بزرگی در تولید محصولات غذایی و دارویی در کشور وجود دارد، عنوان کرد: این به شرطی است که بتوانیم سلامت آنها را تضمین کنیم و این مهم با حضور شرکتهای دانش بنیان که در لبه دانش حرکت میکنند، محقق میشود. نباید فکر کنیم که تنها محصولات و کالاها میتوانند دانشبنیان باشند، روشها، فرآیندها و آنالیزها و روشهای غربالگری هم محصولات دانشبنیان محسوب میشوند.
وی اظهار کرد: برای اولین بار وزیری در وزارت بهداشت سکاندار است که به سازمان غذا و دارو توجه ویژه دارد و معاونت علمی ریاست جمهوری تمام قد کنار سازمان غذا و دارو قرار گرفته است. در این دوره نگاه ما ویژه و علمی به غذا و دارو خواهد بود و معاونت فناوری وزارت بهداشت در کنار ما قرار گرفتهاند و بهزودی ثمره آن را خواهیم دید.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در داروهای بیوتکنولوژی جزو ۱۰ کشور اول دنیا در عمل نه به حرف هستیم، در صنعت غذا و ایمنی غذایی حرفهای زیادی داریم و در فاز اول همکاری بینالمللی با اتریش، مجارستان و هلند داشتیم و فاز دوم را با ایجاد زیرساخت نرمافزاری و سختافزاری برای ارتقای فنی پیش بردیم و در فاز سوم تجهیز آزمایشگاه مرجع سراسر کشور و برگزاری دوره آموزشی بینالمللی را دنبال کردیم. در فاز سوم توسعه فناوری نوین برای شناسایی سریع تقلبی با کمک هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را شروع کردهایم و کمیته ملی ارزیابی خطر را راهاندازی خواهیم کرد.
دارایی گفت: در بحرانهای جهانی مانند جنگ و کرونا و اپیدمی میبینیم که وضعیت غذا دچار تغییر میشود و در لهستان دیدیم که در جنگ جهانی دوم به خاطر گندم سلامت مردم به خطر افتاد. در جهان کنونی بحران غذا پیشبینی میشود و وقتی قیمت غذا بالا میرود تقلبات افزایش پیدا میکند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تغذیه ناسالم داشتن هنر نیست، اکنون اثبات شده که ۳۰ درصد سرطانها و ناباروی مردان به دلیل غذای ناسالم است و سیاست کلان وزارت بهداشت همراستا با سیاست سلامت ابلاغی رهبری و در راستای عدالت و تعالی سلامت برای بهبود غذای مردم است.
نظر شما