به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) از مهر، مطالعه محققان دانشکده جان هاپکینز آمریکا نشان میدهد کاهش طبیعی عملکرد ریه در طول یک دوره ۱۰ساله در بین افراد سیگاری با رژیمغذایی سرشار از گوجهفرنگی و میوه به مراتب کُندتر است.
محققان دریافتند افرادی که به طورمیانگین بیش از دو گوجهفرنگی یا بیش از سه وعده میوه تازه در روز مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک گوجه یا کمتر از یک وعده میوه در روز میخورند، کاهش عملکرد ریهشان آهستهتر است.
محققان در مورد سایر منابعغذایی نظیر انواع غذاها و خوراکیهای فرآوری شده حاوی میوه و سبزیجات (مثل سس گوجهفرنگی) نیز تحقیق کردند، اما تاثیر حفاظتی را فقط در میوه و سبزیجات تازه مشاهده کردند.
در این مطالعه همچنین مشخص شد روند کاهش عملکرد ریه تمامی افراد بزرگسال، از جمله افرادی که هیچوقت سیگار نکشیده بودند یا سیگار را ترک کرده بودند، با بیشترین مصرف گوجهفرنگی به مراتب آهستهتر بود.
عملکرد ضعیف ریهها با ریسک مرگ ناشی از تمامی بیماریها از جمله بیماری انسداد مزمن ریوی، بیماری قلبی و سرطان ریه مرتبط است.
وانسا گارسیا لارسن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «این مطالعه نشان میدهد رژیمغذایی ممکن است به ترمیم آسیب ریوی در افرادی که سیگارشان را ترک کردهاند کمک کند. همچنین رژیمغذایی سرشار از میوه میتواند روند طبیعی پیرشدن ریهها را کُند نماید.
در این مطالعه محققان رژیمغذایی و عملکرد ریه بیش از ۶۵۰ فرد را در سال ۲۰۰۲ بررسی کردند و مجددا ۱۰ سال بعد آنها را از لحاظ عملکرد ریه آزمایش کردند.
نظر شما