به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، سالها پیش محققان هاروارد در ایالات متحده آمریکا، نوعی رژیم غذایی باروری معرفی کرده بودند. این رژیم غذایی، گوشت قرمز و چربیهای ترانس کمی داشت و بیشتر حاوی سبزیجات و لبنیات با چربی کامل بود. مصرف این نوع رژیم غذایی شرایط تخمکگذاری را بهبود میبخشد.
اخیرا محققانی که در زمینه رژیم غذایی باروری فعال هستند میگویند، برخی از مواد غذایی علاوه بر اثر خوب روی تخمکگذاری، میتوانند روی افزایش کیفیت اسپرم مردها نیز موثر باشند. در ضمن موفقیت رژیم غذایی باروری، تاحدی به سن زن و پیروی همسر او از مصرف این نوع رژیم غذایی بستگی دارد.
محققان هاروارد پیش از معرفی این رژیم غذایی باروری، ۱۸هزار زن را مورد بررسی قرار داده و دریافته بودند که تغییر نوع رژیم غذایی، خطر ناباروری و مشکلات تخمکگذاری در آنها را کاهش میدهد.
مدتی پیش محققان یونانی هم به این نتیجه رسیدند، زنانی که از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میکنند، در باردار شدن موفقتر از زنان دیگر هستند.
در این رژیم غذایی مصرف کمتر گوشت قرمز، شکر و چربیهای اشباعشده و مصرف فراوان حبوبات کامل، پروتئین کمچرب و آجیل توصیه میشود. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست را هم باید در حد اعتدال مصرف کرد.
درضمن چنانچه وزن زنان افزایش یابد، از احتمال بارداری او کاسته میشود. نگهداشتن شاخص توده بدنی در حد مناسب ۲۵، ضروری است.
محققان ایرانی هم در سال ۲۰۱۷ با بررسی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک، نوعی اختلال هورمونی، متوجه شدند پیروی از رژیم غذایی دش (DASH) که برای کاهش فشار خون طراحی شده است، امکان درمان و باروری آنها را افزایش میدهد. این رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات، غلات کامل، ماهی، آجیل و حبوبات کامل است و مقدار کمی از خوراکیهای شیرینشده با شکر است.
همچنین مردها با مصرف اسیدهای چرب امگا۳ میتوانند کیفیت اسپرمهای خود را افزایش دهند. شکلات تلخ هم حاوی نوعی اسیدآمینه است که میتواند در افزایش تعداد اسپرمها و تحرک آنها موثر باشد.
به گزارش طبنا، با مصرف کمتر چربیهای ترانس، پروتئین حیوانی و نوشیدنیهای گازدار و مصرف بیشتر روغنهای گیاهی غیراشباعنشده، پروتئین گیاهی، لبنیات با چربی کامل، مولتیویتامینهای حاوی اسیدفولیک و دیگر ویتامینهای B، آهن و حفظ شاخص توده بدنی در وضعیت مناسب، میتوان شانس بارداری را افزایش داد.
مترجم: نادیا زکالوند