متین نصری روانشناس در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت با اشاره به اختلال خلقی به خصوص در دوران کروناویروس و قرنطینههای خانگی اظهار داشت: اختلال خلقی عبارت است از آشفتگی در حالت هیجان یا خلق فرد که افراد میتوانند این آشفتگی رو به صورت شعف شدید، افسردگی شدید و یا آمیزه ای از این حالت های هیجانی تجربه کنند.
وی به تعطیلات دو هفتهای در کشور به منظور کاهش انتقال شیوع ویروس کووید 19 اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ما در فصل پاییز به سر میبریم و معمولا افراد در این فصل حالتی از افسردگی را با علائم مختلفی تجربه خواهند کرد؛ تعطیلات دو هفته ای همراه با محدودیت هایی باعث شده تا این حالت افسردگی بیشتر تجربه شود.
این روانشناس بیان داشت: بیشتر افراد در این فصل علاقه ی خود را به اغلب فعالیت ها از دست میدهند و یا به سختی میتوانند به رویدادهای زندگیشان که معمولا لذت بخش هستند نیز واکنش نشان دهند.
نصری ادامه داد: برای این افراد صبح زمان بسیار سختی است و احساس دلتنگی، بی قراری، کندی روانی، حرکتی، اختلال اشتها و گناه شدید، برخی از علائمی هستند که این افراد تجربه میکنند.
وی گفت: این حالت که الگوی فصلی یا seasonal pattern نام دارد هر سال در زمان یکسانی معمولا به مدت دوماه پاییز یا زمستان فرد را دچار علائم ذکر شده میکند و تغییر در ریتم های زیستی مرتبط با تغییرات فصلی در مقدار نور روز، موجب افسردگی در این افراد میشود؛ نور آفتاب عامل بسیار موثری در این الگوی افسردگی فصلی است.
این روانشناس با بیان اینکه همایند شدن دوره قرنطینه میتواند در تشدید این اختلال چشمگیر باشد، تصریح کرد: قرنطینه تعاملات معمول افراد را تحت شعاع قرار میدهد و افراد از محیط اجتماعی و روابط بین فردی قطعا فاصله خواهند گرفت.
نصری افزود: به این افراد پیشنهاد می کنیم از راهکارهایی مثل ورزش کردن با رعایت پروتکل های بهداشتی و قرار گرفتن در معرض نور قبل از طلوع آفتاب که باعث بالا رفتن خلق آنها می شود بیشتر استفاده کنند.
گفتوگو: مینا افسریان
نظر شما