به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، سید علی کشاورز، متخصص تغذیه در خصوص عوارض استفاده چیپس و اسنکهای پف شده گفت: این دسته از خوراکیها ارزش غذایی بسیار پایینی دارند و باید از مصرف زیاد آنها پرهیز شود.
کشاورز با بیان اینکه استفاده از این خوراکیها به ویژه برای کودکان توصیه نمیشود، تصریح کرد: چیپس و غلات حجیم شده حجم معده را پر کرده و فرد را از استفاده مواد غذایی مفید محروم میکند.
وی افزود: به همین دلیل مصرف آنها موجب اختلال در رشد کودکان میشود.
این متخصص تغذیه بر عدم مصرف این تنقلات برای بزرگسالان نیز به دلیل تاثیر منفی روی سیستم گوارش تاکید کرد.
کشاورز با بیان اینکه روغنها، مواد شیمیایی و مواد افزودنی موجود در چیپس و اسنکهای پف شده برای سلامتی خطرناکند، عنوان کرد: هرچند اسنکهای پف کرده از ذرت درست میشوند اما مواد شیمیایی دیگر موجود در آنها برای سلامتی بسیار مضر است.
وی درخصوص رنگهای خوراکی به کار رفته در این دسته از خوراکیها نیز توضیح داد: اکثر این رنگها مجازند اما باز هم قابل اعتماد نیستند.
کشاورز افزود: از سوی دیگر حتی اگر از رنگهای مجاز خوراکی هم استفاده شده باشد، به دلیل اینکه مواد شیمیاییاند برای سلامتی مضرند و در حتی در مصرف مطمئنترین مواد شیمیایی هم باید محتاط بود.
این متخصص تغذیه نمک موجود در چیپس و اسنکهای پف کرده بسیار زیاد است، تصریح کرد: نمک زیاد، استفاده از روغنهای فراوان در تولید و نوع پخت این مواد موجب ارزش غذایی پایین آنها است و برای بدن هیچ فایده ای ندارند.
کشاورز وجود اکسیدانهای زیاد در این خوراکیها را موجب ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و بیماریهای ایمنی در طولانی مدت خواند.
وی به طور کل استفاده از تمام مواد غذایی فرآوری شده همچون سوسیس، کالباس، چیپس و غیره را به دلیل وجود روغنهای جامد و چربی بالا برای سلامتی خطرناک خواند و بر پرهیز از مصرف آنها توصیه کرد. (مهر)
نظر شما