تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۷
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگاری سلامت، استرس باعث ایجاد یک واکنش شیمیایی در بدن شما می‌شود که پوست را حساس‌تر و واکنش پذیر می‌کند. همچنین می‌تواند باعث افزایش مشکلات پوستی شود. آیا تاکنون متوجه شده‌اید که هنگام استرس، بیشتر جوش می‌زنید؟ این امر به این دلیل است که استرس باعث می شود بدن شما هورمون‌هایی مانند کورتیزول تولید کند، که به غدد موجود در پوست شما می‌گوید روغن بیشتری تولید کنند. پوست چرب بیشتر مستعد آکنه و سایر مشکلات پوستی است.

استرس همچنین می تواند:

مشکلات پوستی را بدتر کند. به عنوان مثال، استرس می‌تواند پسوریازیس، روزاسه و اگزما را تشدید کند. همچنین می‌تواند باعث کهیر و انواع دیگر بثورات پوستی شود و باعث ایجاد تب‌خال شود. همچنین این موضوع می‌تواند استرس‌زا باشد که با پوست خود مشکل داشته باشید. بعضی از افراد نسبت به اینکه چطور به نظر می‌رسند  احساس بدی دارند و این باعث استرس بیشتر می‌شود.

8 راه برای کاهش اثرات استرس بر روی پوست شما

احتمالاً نمی‌توانید از استرس به طور کامل اجتناب کنید، اما می‌توانید روش‌هایی برای بهتر درمان کردن آن را امتحان کنید. این روش‌ها را امتحان کنید:
  1. از پوست خود غافل نشوید. مواظب آن باشید، حتی اگر خسته یا دارای استرس باشید.
  2. به طور منظم ورزش کنید. چراکه ورزش برای پوست و بقیه بدن مفید است.
  3. برای خودتان وقت بگذارید کاری انجام دهید که از آن لذت ببرید، حتی اگر تنها 10 دقیقه وقت داشته باشید. حمام کنید یا کتاب بخوانید.
  4. پیاده روی می‌تواند بسیار موثر باشد.
  5. تکنیک های مدیریت استرس مانند تمرین‌های تنفسی، یوگا، مدیتیشن یا تصاویر بصری را تمرین کنید.
  6. به اندازه کافی بخوابید. هر شب هفت تا 8 ساعت ایده آل است.
  7. نه گفتن را یاد بگیرید. برای پایین آوردن استرس، تعیین محدودیت‌ها مناسب است.
  8. با یکی صحبت کنید. از یک دوست یا یک متخصص حرفه‌ای پشتیبانی بخواهید.
استرس و مشکلات روحی همچنین می‌توانند باعث کبودی و سیاهی دور چشم شوند، شما می‌توانید با روش‌های زیر کبودی و سیاهی دور چشم را از بین ببرید.

چگونه از سیاهی دور چشم خلاص شویم؟

همه می‌دانند که خواب، آب و خوردن مواد مضر کمتر به کاهش سیاهی زیر چشم کمک می‌کند، اما اگر همه کارها را انجام داده‌اید و هنوز هم مشکل دارید، این مطلب را بخوانید.
ما از متخصصان مراقبت از پوست و لوازم آرایشی خواسته‌‍ایم تا راهنمایی‌های خود را برای رهایی از سیاهی دور چشم به اشتراک بگذارند.

 آرایش خود را به آرامی بردارید

ممکن است شما پوست حساسی نداشته باشید، اما همانطور که آلیسون ویت، مدیر ارشد آموزش در Medik8 توضیح می‌دهد، پوست اطراف چشم شما باید به این صورت درمان شود.
پوست اطراف چشم کمی متفاوت از پوست صورت است. به دلیل ساختار نازک، لطیف تر و آسیب پذیرتر و عدم وجود غدد چربی‌ که باعث تولید روغن می‌شوند، آن را مرطوب تر و نرم تر از بقیه پوست کرده و کمتر از پوست محافظت می‌کنند. 
رفع کننده‌های آرایش و پاک کردن بیش از حد می‌تواند باعث التهاب و خشک شدن پوست شود، بنابراین محصولات ملایم ضروری هستند.

 آلرژی‌ها را در نظر بگیرید

برخی از افراد به دلیل داشتن آلرژی ممکن است دارای سیاهی زیر چشم باشند اما حتی نمی‌دانند علت این امر چیست. مصرف آنتی هیستامین خفیف قبل از خواب به سرعت به شما خواهد گفت که آیا آلرژی دارید زیرا نشان می‌دهد در صبح شاهد بهبودی هستید یا خیر.

 سهمیه روزانه پپتید خود را دریافت کنید

پپتیدها ماده حیاتی مورد نیاز شما در مراقبت از پوست روزمره هستند زیرا پوست را ترغیب می‌کند کلاژن بیشتری ایجاد کند. هنگامی که ارتباط دهنده سلولی پپتیدها به پوست اضافه شود، جذب شده و با محل‌های مختلف گیرنده داخل پوست ارتباط می‌یابند.

 ترفند کیسه چای را امتحان کنید

برای کاهش فوری سیاهی دور چشم، روش کیسه چای مادر بزرگ را نادیده نگیرید. چای حاوی کافئین است، و کافئین  که یک ادرارآور است یک راه حل فوری برای احتباس آب در زیر چشم است.
چای را با خیساندن آن‌ها برای چند دقیقه در آب جوش فعال کنید و بگذارید قبل از گذاشتن روی چشم خنک شود.

از خون خود استفاده کنید

در یک درمان پلاسمایی غنی از پلاکت (که اغلب به آن PRP کوتاه گفته می‌شود)، مقدار کمی خون از بدن بیمار گرفته می‌شود و در یک دستگاه قرار می‌گیرد تا آن را جدا کند و مجدداً در ناحیه‌ی مشکل‌دار تزریق شود.
مصرف الکل را کاهش دهید (یا به‌طور کامل قطع کنید!)
 الکل یکی از بدترین دیهیدراته‌ها در خارج از کشور است، بنابراین سعی کنید میزان مصرف روزانه خود را کاهش دهید و اگر نمی توانید، حداقل میزان مصرف  عصر خود را برای خنثی کردن خسارت کاهش دهید.

ویتامین مصرف کنید

تولید کلاژن با افزایش سن کم‌تر کار می‌کند. مصرف کلاژن مکمل به شما کمک می‌کند تا پوست شما دچار افتادگی شود و ظاهر سیاهی دور چشم را کاهش دهد. 
مترجم: سید محمد معین حبیبی پاسدار