به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، بنابر تخمین محققان، بیش از ۱,۵ میلیارد نفر در سراسر دنیا به دردهای مزمن مبتلا هستند. پزشکان اغلب با استفاده از داروهای مخدر به درمان دردهای آنها میپردازند. این داروها نه تنها پرهزینه هستند، بلکه به شدت اعتیادآورند. به دلیل وجود بحران استفاده بیش از حد از داروهای مخدر، دانشمندان به دنبال روشی جایگزین برای درمان دردها هستند.
اخیرا محققان دانشگاه گرینویچ در بریتانیا، روی مقدار اثربخشی هیپنوتیزم در کاهش انواع دردها بررسی کردهاند. آنها ۸۵ تحقیق از دانشمندان سراسر جهان را گردآوری و بررسی کردند.
هیپنوتیزم، عوارض جانبی ندارد و اگر فرد صدای هیپنوتیزمکننده را از قبل ضبط کرده باشد تا بتواند هیپنوتیزم شود هزینهای هم برای او نخواهد داشت.
سالها تحقیق در مورد هیپنوتیزم، بسیاری از دانشمندان را متقاعد کرده بود که این روش دردها را درمان میکند و به طور مثال در سال ۲۰۱۶، برخی از محققان از این روش برای کاهش درد زایمان در زنان استفاده کردند. آنها در این بررسی به این نتیجه رسیدند که هیپنوتیزم هنگام زایمان میتواند از احساس درد تا حد زیادی بکاهد.
در تحقیق دیگری که سال ۲۰۰۰ انجام شده بود، محققان دریافتند هیپنوتیزم میتواند روی درمان دردها، اثراتی متفاوت -از متوسط تا بسیار- داشته باشد و در عین حال معتقد بودند که این روش، محدودیتهایی دارد. در واقع محققان میگویند، از آنجاییکه تمام افراد به یک اندازه نسبت به هیپنوتیزم حساس نیستند، هنگام بررسی افراد برای درمان با هیپنوتیزم باید میزان حساسیت آنها به این روش درمان را هم در نظر گرفت.
از سال ۲۰۰۰ تا کنون تحقیقات بسیاری انجام شده که هیپنوتیزم را در مورد دردهای مختلف از جمله سرمای شدید، شوک، فشار، دردهای ناشی از ورزشهای سنگین و لیزر را بررسی کرده است و در تمام این تحقیقها، فواید هیپنوتیزم بدون درمان دارویی یا دارونما بررسی شده است.
دانشمندان گرینویچ، در کنار بررسی تحقیقات گذشته، بیش از ۳۵۰۰ داوطلب را بررسی کردند و ۱۵ درصد این افراد به راحتی هیپنوتیزم شدند و درد مزمن آنها بیش از ۴۰ درصد کاهش نشان داد. البته تنها افراد بسیار حساس به هیپنوتیزم از فواید ضددرد آن بهرهمند نشدند. بیشتر داوطلبان این بررسی، حدود ۲۹ درصد کاهش درد را تجربه کردند.
به گزارش طبنا، بیشتر افراد میتوانند حدود ۳۰ درصد یا بیشتر با استفاده از اثرات هیپنوتیزم از دردهای مزمن رها شوند و کیفیت زندگیشان نسبت به گذشته بهتر شود. این روش درمان نه تنها مقرون به صرفه است، بلکه خطر اعتیادآور بودن داروهای مخدر را ندارد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما