بم، سفیر نوسازی برای ایران قوی

معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار از اجرای پویش ملی «بم، سفیر نوسازی برای ایران قوی» با هدف مقاوم سازی بناهای فرسوده در ۱۰۵ شهر کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ محمد آئینی در آخرین روز از پویش جهادی«بم, سفیر نوسازی برای ایران قوی» در ۳۵ شهر کشور برگزار شد، به نحوه شکل‌ گیری ایده برگزاری رویداد «بم، سفیر نوسازی برای ایران قوی» اشاره و اظهار کرد: خرداد سال جاری در مسیر سفر به بم در شهرهای جیرفت و عنبرآباد از طرح های بازآفرینی بازدید داشتیم و همین امر باعث شد تا دیر هنگام و در نیمه شب به شهر بم برسیم.

وی در ادامه افزود: اما مدیران شهری بم در این ساعت منتظر ما بودند و جلسه ستاد بازآفرینی شهر بم در همان ساعت برگزار و نزدیک به دو ساعت به طول انجامید.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در این جلسه با دیدن اراده مدیران شهری بم و یک کلیپ در خصوص شهر بم این ایده در ذهن شکل گرفت؛ که شهر بم می‌ تواند سفیر نوسازی کشور باشد و تلاش برای برگزاری این رویداد از همان خرداد شروع شد.

آئینی ابراز داشت: خوشبختانه این تلاش‌ ها به ثمر نشست و طی این سه روز شاهد بودیم، ۳۵ نفر از سفیران نوسازی بم متشکل از فرهیختگان و مسوولان وقت در زمان زلزله بم و نیز مدیران و کارشناسان شرکت بازآفرینی شهری ایران در یک اقدام جهادی و داوطلبانه همچون ققنوس از بم برای ساختن ایران قوی به پا خواستند.

وی یادآور شد: این گروه جهادی با حضور در ۱۰۵ شهر کشور، پیام ۳۵ هزار عزیز از دست رفته در زلزله بم را به گوش دیگر هموطنان در سراسر کشور رساندند، تا از این پس شاهد آوار شدن هیچ خانه‌ ای بر سر ساکنانش در اثر زلزله و دیگر بلایای طبیعی نباشیم.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه طی این پویش هر روز سه جلسه مختلف در این ۱۰۵ شهر برگزار شد؛ ادامه داد: جلسه اول با مردم و نمایندگان آن‌ ها در محله هایی بود که بیشترین میزان بناهای ناپایدار را داشتند، گاه این جلسات چندین ساعت به طول می‌کشید.

آئینی تصریح کرد: جلسه دوم با سازندگان بود؛ در این جلسه از تمام سازندگانی که تجربه کار در بافت‌ های فرسوده را داشتند، دعوت شد و مسوولیت اجتماعی آن‌ ها در خصوص احداث ساختمان‌ های مقاوم و نیز رعایت مقررات ملی ساختمان برای حفظ جان ساکنان مورد تاکید قرار گرفت.

وی اذعان داشت: جلسه سوم نیز با مدیران شهری، استانداران و فرمانداران و با حضور امامان جمعه برگزار شد، در این جلسات، سفیران نوسازی به تشریح خطرات ناشی از ناپایداری و مقاوم نبودن بناها در صورت وقوع زلزله پرداختند و از آن‌ ها خواسته شد، تا جریان نوسازی را با شتاب بیشتری پیش ببرند.

معاون وزیر راه و شهرسازی یکی از مهمترین اهداف این پویش جهادی را اطلاع ‎رسانی در خصوص بسته تشویقی شهرسازانه وزارت راه و شهرسازی که حدود و ماه پیش ابلاغ شد، عنوان و ابراز کرد: این بسته تشویقی تاکنون دستاوردهای خوبی به دنبال داشته است و در این مدت کوتاه شاهد رشد صدور پروانه‌های ساختمانی در محدوده بافت‌ های فرسوده بوده‌ ایم.

آئینی ابراز داشت: سفیران نوسازی با حضور در این ۱۰۵ شهر با اطلاع رسانی‌های لازم مردم، سازندگان و توسعه‌ گران را به استفاده از این بسته شهرسازانه دعوت کردند و انتظارمان این است که بعد از برگزاری این پویش شاهد افزایش چشمگیر در صدور پروانه‌های ساخت و نوسازی در این محدوده باشیم.

وی از تکمیل ۲۵۵ طرح بازآفرینی شهری در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: ۳۱۵ طرح دیگر نیز تا پایان دولت سیزدهم اتمام و به بهره برداری خواهد رسید؛ همچنین با تلاش‌ های جهادی ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌ های فرسوده نیز اجرایی می‎شود.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار؛ کاهش زمان صدور پروانه به ۲ ماه، تخفیف ۵۰ درصدی در صدور پروانه‌ ها، استفاده از وام قرض‌ الحسنه ودیعه مسکن در زمان نوسازی، استفاده از تسهیلات ارزان قیمت نهضت ملی مسکن و تسهیلات ویژه نوسازی را از جمله مشوق‌ هایی دانست، که شهروندان می‌ توانند هنگام نوسازی واحدهای مسکونی خود از آن‌ ها استفاده کنند، علاوه بر این بسته جامع تشویقی شهرسازانه نیز کمک بزرگی برای متقاضیان این حوزه خواهد بود.

وی ادامه داد: در محدوده بافت‌ های فرسوده ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد، که فاقد سازه فلزی و بتونی بوده و حدود ۱۰ میلیون نفر در این بناها ساکن هستند و می‌ توان گفت جان ۱۰ میلیون نفر از هموطنان که زیر سقف‌ های لرزان زندگی می‌ کنند در معرض خطر قرار دارد و باید تا دیر نشده فکری به حال آنها کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی؛ همچنین از شهروندان و سفیران بم که خالصانه و ایثارگرانه در این رویداد بزرگ شرکت بازآفرینی شهری ایران را یاری کردند، تشکر و قدردانی کرد.

وزارت راه و شهرسازی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha