به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومیانستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دکتر گلبن سهراب درخصوص شیوههای تغذیه ای که بتواند سطح ایمنی بدن را در ایام کرونا افزایش دهد، گفت: با توجه به اینکه مهمترین راه پیشگیری از بیماری شستن دستها و رعایت فاصله اجتماعی است اما جهت اراتقای سیستم ایمنی بدن، بهتر است یک تغذیه متعادل و متنوع شامل همه موادغذایی و گروههای غذایی داشته باشیم تا بتوانیم تا حدودی از کرونا به دور شویم.
وی بیشترین موادمغذی که در عملکرد سیستم بدنی موثر است را شامل ویتامینهای ،A، C،Dاسیدهای چرب امگا۳، سلنیوم، روی و آهن دانست و افزود: انواع مرکبات از جمله: لیمو شیرین، لیمو ترش، پرتقال، نارنگی و کیوی را از منابع غذایی ویتامین C برشمرد و افزود: این در حالی است که با دریافت دو تا چهار میوه ۰۱۱گرمیو سه تا پنج واحد ازگروههای سبزیها به طور روزانه، قطعا نیاز بدن به ویتامین C تامین میشود و نیازی به مکمل نیست.
دکتر سهراب با بیان اینکه سبزیجات منبع خوب ویتامین C هستند، اظهار کرد: هر چه سبزیجات تازه مصرف شود، ویتامین ، C بهتر حفظ میشود. چرا که با پختن و نگهداری این مواد غذایی، میزان سطح ویتامین Cکاهش پیدا میکند.
وی در ادامه منابع ویتامین A را شامل انواع جگر، میوه جات و سبزیجاتی که رنگهای تند همچون رنگ قرمز، نارنجی و سبز، شامل خرمالو، کدوحلوایی،انواع فلفل دلمههای رنگی، هویج و برگه زردآلو دانست و تصریح کرد: انواع گوشتها، مغزها، دانهها، حبوبات، تخم مرغ، لبنیات و نانهای کامل یعنی نانی که سبوس آن گرفته نشده است اما تخمیر کامل شده باشد، شامل منابع “روی” هستند.
عضو هیات علمیگروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه با اشارهبه منابع امگا۳، اظهارداشت: مصرف ماهی دو مرتبه در هفته و دو عددگردو به طور روزانه، زمینه ساز تامین امگا ۳را به دنبال دارد. اما در صورت عدم مصرف این موادغذایی، مکمل مصرفی نباید جیوه داشته باشد و با توجه به اینکه هر ساله مواد زیادی شناسایی میشود که در گذشته نسبت به آن مواد شناختی نداشتیم، بهتر است نیازمان را از مواد غذایی تامین کنیم تا مکملها.
نظر شما