به گزارش گروه اقتصاد سلامتی خبرگزاری سلامت به نقل از شاتا، جلالالدین محمد شکریه بیان کرد: در شرایط فعلی کمبودی در کالاهای اساسی وجود ندارد. با این وجود در جلسات مختلفی که بخشخصوصی و دولت با هم برگزار میکنند، راهکارهای جدیدی جهت کاهش نگرانیهای احتمالی حتی در زمینه کنترل قیمت اندیشیده شده است که در انتظار اجرایی شدن برخی از این طرحها هستیم.
وی ادامه داد: در تنظیم بازار بخش های مختلفی از دولت و بخشخصوصی نقش دارند و تنها بخشی از آن به اصناف برمیگردد.
شکریه افزود: در خصوص گوشت مرغ، واسطهگری کشتارگران، گاهی منجر در گرانی این قلم از کالاهای اساسی میشود و البته تهیه مواد اولیه مرغداریها هم با مشکلاتی مواجه می شود که در این باره جهاد کشاورزی مسئول رفع مشکل است. قیمت سویا و کنجاله گاهی با افزایش نرخ ارز، افزوده میشود و همین امر بر روی قیمت مرغ هم تاثیر میگذارد. ضمن این که مسائل پیرامون حمل و نقل و نقصان در خرید تاجر هم بر قیمت مرغ موثر است و به این ترتیب در ماههای گذشته، گاها کمبود یا اشباع بازار از مرغ را هم تجربه کردهایم.
نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران در خصوص بازرسیها و نظارت بر بازار گفت: کنترل شدیدی بر حلقه آخر زنجیره تولید تا توزیع وجود دارد در حالی که نباید تمام تمرکز بازرسی را بر حلقه آخر داشت و باید بر کل زنجیره نظارت شود.
وی بیان کرد: نگرانی از کمبود کالاهایی که در سبد خانوار قرار میگیرد نداریم اما در خصوص گوشت مرغ لازم است تا وزارت جهاد کشاورزی تدابیر بیشتری داشته باشد.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت اصلاح فرهنگ خرید کالا در کشور نیز اشاره کرد و گفت: فرهنگ خرید هم گاهی در کمبود خرید یا گرانی آن امر موثر است. یعنی وقتی مردم احساس کنند کالایی قرار است گران شود، اگر خریدی با حجم بالا و بیش از نیاز کنند، خود به خود به گرانی و کمبود آن کمک کردهاند. در این شرایط، تعادل عرضه و تقاضا بر هم زده شده است. به عنوان نمونه اگر در یک بازه زمانی همه مردم چای بخرند حتی در لاهیجان که مرکز اصلی چای کشور است هم دچار کمبود چای بستهبندی شده خواهیم شد.
نظر شما