به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، افزودن اطلاعات تغذیهای روی بستههای غذایی میتواند به مصرفکنندگان در انتخاب نوع محصول کمک کند. اما بنابر بررسیها مشخص شده که قرار گرفتن اطلاعات تغذیهای در بخش جلویی محصولات غذایی و نوشیدنیها، اثر کمی روی تغییر عادات خرید و تغذیهای مصرفکنندگان دارد.
اگرچه معمولا روی برچسبهای مواد غذایی مقدار کالری محصولات درج میشود، اما این اعداد برای بسیاری از افراد بیمعنا هستند.
از آنجاییکه چاقی در سراسر دنیا، بهویژه دنیای غرب، بسیار شایع شده است، محققان به دنبال راهحلی برای آن هستند.
یکی از این راهحلهای نسبتا ساده و کمهزینه، تغییر دادن سیستم برچسبهای مواد غذایی، بهگونهای است که روی خریدار اثر لازم را بگذارد.
یکی از این روشها نوشتن مقدار کالری به همراه معادل فعالیت فیزیکی آن است. در این سیستم برچسب مواد غذایی، مقدار کالری و معادل فعالیت فیزیکی آن، مانند مقدار راه رفتن یا دویدن نوشته میشود. توضیح این جزئیات به مصرفکننده در تصمیمگیری کمک بیشتری میکند.
محققان میگویند، این نوع برچسب مواد غذایی حتی اهمیت ورزش و فعالیت فیزیکی روزانه را به افراد متذکر میشود. مثلا، وقتی فردی نوعی علامت بصری روی محصولات غذایی ببیند که به او میگوید با مصرف پیتزا باید ۴ ساعت پیادهروی کند یا مصرف نوعی سالاد، فقط ۱۵ دقیقه پیادهروی لازم دارد، در انتخاب مواد خوراکی خود انتخابهای بهتری انجام میدهد.
محققان چند نوع برچسب مواد غذایی که مقدار کالری مواد را متذکر میشوند یا معادل فعالیت فیزیکی آن را هم میگویند، در ۱۵ تحقیق و روی ۴۶۰۶ داوطلب بررسی کردند. البته محققان آن دسته از محصولات غذایی را که بدون برچسب بودند هم در این تحقیق بهکار بردند.
نتایج نشان داد، آن سیستم برچسب مواد غذایی که مقدار کالری و معادل فعالیت فیزیکیاش را متذکر میشود، میتواند از مقدار مصرف کالری روزانه افراد را تا ۱۹۵ کالری بکاهد. این محققان میگویند، حتی کاهش کالری در حد کم هم میتواند تفاوت بسیاری در زندگی افراد ایجاد کند.
بیشتر این تحقیقات در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفته و محققان میخواهند بدانند که استفاده از این نوع برچسبها در رستورانها یا سوپرمارکتها چه اثری روی تصمیمگیری مردم میگذارد.
به گزارش طبنا، محققان قصد دارند، سیستم جدید برچسبهای مواد غذایی را روی افراد بیشتری در مکانهای مختلف امتحان کنند و در صورت موفقیت در کاهش کالری روزانه افراد، آنها را در اختیار شرکتهای تولید مواد غذایی بگذارند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما