به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزکی شیراز،تقلب در مواد غذایی از لحاظ میزان خطر به دو دسته تقسیم می شود:
تقلب کم خطر: مانند افزودن نشاسته به ماست برای قوام بیشتر آن
تقلب خطرناک: استفاده از رنگ سبز صنعتی برای زیبا ساختن خیارشور
از انواع دیگر تقلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- فروش یک ماده غذایی به جای ماده غذایی دیگر مانند پودر لوبیا سبز به جای پودر پسته
۲- مخلوط کردن یک ماده غذایی با مواد غذایی مشابه ارزان قیمت مثل اضافه کردن روغن نباتی جامد به کره
۳- استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنی غیرمجاز مانند رنگ های صنعتی برای خوش رنگ کردن شیرینی ها
۴- کم و زیاد کردن ترکیبات یک ماده غذایی: گرفتن چربی شیر یا اضافه کردن آب به آن
۵- رعایت نکردن استاندارد یا فرمول ثبت شده در تولید محصول مانند کم بودن درصد چربی شیرهای استریلیزه و هموژنیزه نسبت به میزانی که در فرمول ترکیبات آنها ثبت شده است.
۶- فروش و عرضه ماده غذایی فاسد یا عرضه ماده غذایی تاریخ گذشته
برای جلوگیری از مصرف مواد غذایی تقلبی لازم است مواد غذایی موردنیاز خود را در بسته بندی های مناسب و با برچسب خریداری کنیم. باید توجه شود که برچسب مواد غذایی بسته بندی شده دارای نام و نشانی تولیدکننده، نام محصول، مواد تشکیل دهنده، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، شماره سری ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و وزن خالص به زبان فارسی باشد. در مورد محصولات غذایی خارجی تنها آن دسته از مواد غذایی خارجی که دارای برچسب فارسی و شماره مجوز واردات از وزارت بهداشت هستند را خریداری کنیم.
نظر شما