به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، محققان کانادایی نشان دادند که مصرف چربیهای اشباعشده موجب برنامهنویسی دوباره سلولی شده و سرطان پروستات را وخیم و آن را مرگبار میکند.
این نتایج میتواند به عنوان روشی برای تشخیص بیمارانی بهکار برده شود که در معرض خطر تهاجمیتر شدن این نوع سرطان قرار دارند.
علاوه برآن، این یافتهها نشان میدهد که میتوان با کنترل رژیم غذایی و کاهش چربیهای حیوانی، بهویژه مصرف چربیهای اشباعشده، خطر پیشرفت سرطان پروستات در افرادی که در مراحل اولیه این بیماری هستند را بهطور کل از میان برد یا به تاخیر انداخت.
برخی از ژنهای تومورزا مانند MYC در ایجاد تومورهای سرطانی و پیشرفت آن نقش دارند و محققان در بررسیهای خود دریافتند که چربیهای اشباعشده با تقلید بیان این ژن، فعالیت آن را بسیار افزایش داده و سرطان پروستات را وخیم میکنند.
بیان بیش از حد ژن MYC باعث برنامهنویسی مجدد سلولی میشود و میتواند سلولهای عادی بدن را بدخیم کرده و موجب رشد بیشتر سلولهای سرطانی شود.
این محققان با همکاری محققان آمریکایی، اطلاعات مربوط به بیان ژن سلولهای بدن ۳۱۹ بیمار مبتلا به سرطان پروستات و رژیم غذایی آنها را بررسی کردند و دریافتند چربیهای حیوانی، بهویژه چربیهای اشباعشده میتوانند بیان ژن MYC را تقلید کنند و سرطان پروستات را شدت دهند.
بیمارانی که بیشترین مقدار مصرف چربیهای اشباعشده را داشتند، ۴ برابر بیشتر از دیگران در خطر مرگ قرار گرفته بودند.
از طرفی مصرف چربی میتواند چربی بدن را افزایش داده و موجب چاقی فرد شود و چاقی هم میتواند نوعی عامل خطر در بیماران مبتلا به سرطان پروستات به حساب آید. بنابراین محققان صرفا با استفاده از شاخص توده بدنی و بررسی فقط مقدار چربی اشباعشده، بررسیهای خود را انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که این نوع چربی میتواند بیماری مبتلایان را به مرحله متاستاز و مرگبار شدن برساند.
به گزارش محققان کانادایی، نتایج این بررسی نشان میدهد، با در نظر گرفتن الگوی رژیم غذایی سالم، بالا بردن سطح فعالیت فیزیکی و اتخاذ سبک زندگی سالم میتواند در درمان بهتر سرطان پروستات موثر باشد و جلوی پیشرفت و مرگبار شدن آن را بگیرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما