به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از سازمان نظام پرستاری؛ باید اعتراف کرد این روزها نوشتن از پرستار و پرستاری و جامعه پزشکی نیاز به قلمی قوی و زبانی شیوا دارد البته هر چقدر هم که قوی باشی باز هم واژهها در برابر عظمت کارشان کم میآورد، پرستار که باشی تنها خودت میدانی و دیگر هیچ که باید به لباس سفیدت که این روزها به نماد پاکی و فداکاری تبدیل شده و همه آنها را مدافعان سلامت مینامند عشق بورزی و دوستش داشته باشی.
این روزها با شیوع این مهمان ناخوانده بیش از همیشه نامشان برده میشود چون امروز پرستاران و کادر درمانی همانند رزمندگان دوران دفاع مقدس در خط مقدم جبهه جنگ با ویروس کرونا قرار دارند و علاوه بر تحمل غم درد کشیدن هموطنان، داغ همکاران و دوستانشان که در این مدت در راه مداوای بیماران کرونایی جان خود را از دست دادهاند بر دلشان سنگینی میکند. آنها حتی فرصتی برای عزاداری برای کسانی که سالها در کنارشان کار کرده و هزاران خاطره خوب و بد دارند، ندارند. این بیش از همیشه عذابشان میدهد اما میدانند حالا وقت عزاداری نیست.
در میانشان که میروی تنها و تنها عشق، شور و تلاش برای بهبودی بیماران بیش از همه به چشم میخورد با اینکه هر کدامشان دغدغهای برای خود دارند، از ندیدن فرزند و همسر گرفته تا دلتنگی پدر، مادر، خواهر و برادر، اما تلاش برای بهبودی بیماران نقطه مشترک همه آنها است. اما آنچه که این روزها بیش از همه آنها را آزار میدهد عدم توجه عدهای به توصیههای انجام شده و تردد در شهر و حتی مسافرت است که میتواند به شیوع بیشتر این ویروس کمک کرده و تن خسته پرستاران و پزشکان را بیش از این خستهتر کند.
با وجودی که بارها و بارها مسئولان به ویژه در استان مازندران از مردم خواستهاند که در خانهها بمانند و در شهرها تردد نکنند انگار نه انگار ویروسی دوباره آمد بی خیال از همه جا هستند ؟
فرامرز اکبری رئیس شبکه بهداشت و درمان آمل بابیان اینکه سرعت ابتلاء و بستری شدن بیماران کرونایی در شهرستان آمل پس از موج نخست، اکنون دوباره شتاب گرفته است، اضافه کرد: هماکنون ۱۰۰ درصد ظرفیت تختهای بیمارستانی شهرستان آمل در کنار ارائه خدمات درمانی بهصورت ویژه به بیماران کرونایی نیز خدمات درمانی ارائه میکنند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان آمل، از سهلانگاری و بیتوجهی شهروندان به توصیهها و رعایت نکردن شیوهنامههای بهداشتی درروند بالای ابتلای شهروندان این شهر به بیماری کرونا بهشدت گلایه کرد و گفت: در حدود یک ماه گذشته در زمینه ابتلاء به کرونا در مقایسه با دیگر شهرها در وضعیت تقریباً معمولی قرار داشتیم و بیماران کرونایی فقط در بیمارستان امام خمینی (ره) بستری وتحت درمان بودند که متأسفانه از نیمه دوم تیرماه شیوع این بیماری روند افزایش غیرقابلتصوری داشته است.
اکبری اضافه کرد: هماکنون بیش از ۳۰۰ نفر در پنج بیمارستان دولتی و خصوصی شهرستان آمل به علت شرایط حاد کرونایی بستری هستند و به علت بیتوجهیهای هفتههای اخیر، متأسفانه روند ابتلاء همچنان سیر صعود دارد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان آمل، به دلایل مهم افزایش صعودی تعداد ابتلاء شهروندان این شهر به بیماری کرونا را ناشی از اصرار بیشازحد برخی خانوادهها به برپایی جشن عروسی به هر دلیلی در شرایط بسیار بحرانی این بیماری دانست.
اکبری ادامه داد: متأسفانه بعد از فروکش کردن و تقریبا عادی شدن موج نخست بیماری کرونا و با بازگشایی برخی از اماکن عمومی ازجمله تالارها، بازار و تجمعهای عمومی، متأسفانه بیش از ۷۰ درصد مبتلایان اخیر در شهرستان مربوط به برپایی جشن عروسی در تالارها و نیز مجالس عزا بوده است.
وی اضافه کرد: در یکی از این موارد، مادر عروس و دخترش پس از بهبودی از موج اول بیماری کرونا، بار دیگر پس از شرکت در جشن عروسی دخترش به این بیماری مبتلا و هماکنون دریکی از بیمارستانهای شهرستان بستری است.
وی بابیان اینکه خوشبختانه با همکاری و همراهی خوب دادستان و نیروی انتظامی شهرستان، فعالیت همه تالارهای شهرستان تعطیل و برپایی هرگونه جشن عروسی در این اماکن ممنوع شده است، گفت: البته شبکه بهداشت و درمان مخالف شادی و شروع زندگی مشترک هیچ زوج جوان و خانوادهای نیست، اما در شرایط حاد کنونی که شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی به سر میبرد، سلامت عمومی شهروندان در اولویت نظام سلامت است و اجازه برپایی جشنهای زیرزمینی، باغ و ویلا تحت هیچ شرایطی داده نخواهد شد و با عوامل جشن برخورد جدی و قانونی خواهد شد.
رئیس شبکه بهداشت ودرمان آمل از تلاشهای بیوقفه همه عوامل درمانی شامل، پزشکان، پرستاران بیمارستانها، مراکز بهداشتی و اورژانسهای سطح این شهرستان بهواسطه فعالیت شبانهروزی آنها در حدود ۵ ماه گذشته قدردانی کرد و گفت، متأسفانه در این مدت حدود ۵۰ نفر از عوامل کادر درمانی و بهداشتی شهرستان آمل در امر خدماترسانی به بیماران و شهروندان، به بیماری کرونا مبتلا و تحت درمان قرار دارند.
اکبری اضافه کرد، در این هفته، رئیس بیمارستان امام خمینی و یکی از پزشکان عمومی این بیمارستان نیز به بیماری کرونا مبتلا و برای ادامه درمان به بیمارستان مسیح دانشوری تهران منتقل شدند.
نظر شما