به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری سلامت به نقل از Yahoo، سناتورهای فیلیپینی روز جمعه پس از آخرین دادههای واکسن Sinovac که نشان میدهد میزان اثر بخشی پایینتری دارد، اولویت دولت برای واکسن COVID-19 را زیر سوال بردند و گفتند که این برای کشورهایی که به دنبال افزایش اعتماد به واکسنها هستند، خوشایند نخواهد بود.
دفتر رئیس جمهور رودریگو دوترته روز دوشنبه اعلام کرد که انتظار دارد ماه آینده اولین گروه از واکسن ویروس کرونا را که توسط Sinovac Biotech تهیه شده است را دریافت کند، که در آن زمان هنوز درخواست استفاده اضطراری را به نهادهای نظارتی محلی ارسال نکرده است.
محموله اولیه بخشی از 25 میلیون دوزی بود که فیلیپین از سازنده واکسن چینی تأمین کرده است، که برخی از سناتورها میخواهند پس از دادههای جدید برزیل مبنی بر کارآیی بسیار کمتر از آنچه در ابتدا اعلام شده بود، لغو شود.
سناتور فرانکلین دریلون به اعضای گروه ویژه ویروس کرونا دولت گفت: واکسنهای دیگری نیز وجود دارند که با کارایی بسیار بالاتر هزینه پایینتری دارند. چرا ما اصرار داریم که Sinovac را بخریم؟
پافشاری دولت فیلیپین برای خرید واکسن Sinovac قابل انکار نیست!
دریلون گفت: اصرار یا ترجیح برای Sinovac قابل انكار نیست و باعث ایجاد اعتماد به نفس مردم در توانایی ما در مقابله با بیماری همه گیر نمیشود. او ادامه داد: پافشاری یا ترجیح برای Sinovac را نمیتوان انکار کرد و یک نظرسنجی روز پنجشنبه نشان داد که کمتر از یک سوم فیلیپینیها ممکن است به به ویروس کرونا آلوده شدن شوند زیرا بسیاری از آنها درباره ایمنی واکسن ابراز نگرانی کردهاند. سازمان غذا و داروی فیلیپین هنوز ارزیابی درخواست استفاده اضطراری Sinovac را که FDA در روز چهارشنبه دریافت کرده، آغاز نکرده است. فقط واکسنهای مورد تأیید FDA قابل تزریق هستند. روز پنجشنبه، FDA اعلام کرد که استفاده از واکسن اضطراری که توسط Pfizer و BioNTech تولید شده است، یعنی اولین مورد تایید شده در فیلیپین، مجاز است. دوترته، چهارشنبه شب، در یک سخنرانی تلویزیونی برای تقویت مقبولیت واکسنهای ساخت چین، گفت که این واکسنها به اندازه واکسنهای تهیه شده در ایالات متحده و اروپا خوب هستند. رهبر گروه Fireband که روابط گرمتری را با پکن دنبال کرده، گفته است که قبلاً ترجیح وی این بود که کشورش واکسنهای COVID-19 خود را از چین یا روسیه تهیه کند. فیلیپین بیشترین موارد ویروس کرونا در آسیا را دارد اما در تأمین واکسن همانند دیگر کشورهای منطقه عقب مانده است، مانیل امیدوار است که امسال 70 میلیون نفر یا دو سوم جمعیت را واکسینه کند.مترجم: سید محمد معین حبیبی پاسدار
نظر شما