به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از سامانه 4030؛ دکتر سيروس شعبانی متخصص داخلی و فوقتخصص ریه در پاسخ به نگرانی مطرح شده مردم مبنی بر تاثیرات و مشکل تنفسی کرونا ویروس بعد از بهبودی، افزود: زمانی که یک نفر بهبود پیدا میکند تاثیر زیادی از ویروس کووید 19 روی ریه وی باقی نمیماند و درواقع ویروس کووید 19 به صورت ماندگار روی ریه تاثیری ندارد.
وی ادامه داد: بالای 90 درصد زمانی که فردی به کووید 19 مبتلا میشود و درگیری ریوی هم پیدا میکند بعد از بهبودی اثری از کرونا روی ریه این فرد باقی نمیماند.
متخصص داخلی و فوقتخصص ریه با بیان اینکه کرونا ویروسی است که ما شناخت زیادی نسبت به آن نداریم، گفت: ما خیلی از قسمتهای بیماری زایی این ویروس را نمیشناسیم به همین دلیل نمیتوان به صورت 100 درصدی به مردم اطمینان داد که نگرانی در خصوص آن نداشته باشند.
شعبانی اظهار داشت: میتوان گفت آنهایی که به کووید 19 مبتلا شدند و بعد بهبود پیدا کردند نباید نگرانی از اینکه تاثیری روی ریه آنها دارد، داشته باشند. بسیاری نگرانند که بعد از بهبودی از ویروس کووید 19، ریه آنها کوچیک و یا حجم آن کم شود در بسیاری از مواردی بهبود یافتگان مشکلی از نظر تنفسی به صورت ماندگار پیدا نمیکنند.
وی با تاکید بر این موضوع که عملکرد ریه م مشکل تنفسی در سی تی اسکن قابل مشاهده است، گفت: به صورت حاد، زمانی که فردی درگیری ریوی پیدا میکند در سی تی اسکن به خوبی عملکرد ریه وی و میزان درگیری ریه در خصوص ابتلا به کووید 19 مشخص میشود.
این متخصص داخلی و فوقتخصص ریه در پاسخ به این سوال که کرونا ویروس چگونه به سلولهای ریه حمله میکند، افزود: میزان بیماری زایی این ویروس در همه جهات مشخص نشده اما به طور کلی روی سلولهای ریه نوعی گیرنده داریم که این ویروس به این گیرندهها (2ACE) متصل میشود و روی سلولهایی که به آنها لنفوسیت متصل و وارد سلول شده و ایجاد التهاب و بیماری میکند.
نظر شما