به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، به دنبال بررسی بیش از 3 هزار و 800 نفر، مشخص شد زنانی که به سختی از پس حجم کارهایشان برمیآیند یا کنترل کمی روی مشکلات شغلشان دارند، در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده، بیش از دیگران گرفتار چاقی و اضافهوزن میشوند.
محققان سوئدی میگویند، زنانی که حجم کارهایشان در محل کار بیش از حد است و احساس میکنند نمیتوانند از پس همه آنها برآیند، معمولا بیانگیزه شده و احتمال اینکه تنبلی کنند یا غذاهای چرب مصرف کنند، بسیار افزایش مییابد.
همچنین استرس موجب ترشح هورمون کورتیزول میشود و همین موضوع باعث می شود که زنها به سراغ خوراکیهای چرب و ناسالم بروند. از طرفی به دلیل اینکه زنها بین کارهای خانه و کارهای محل کار خود، دائم در رفتوآمد هستند و مسئولیت هر دو بخش را به عهده دارند، دچار اضطرابی میشوند که معمولا مردها آن را تجربه نمیکنند.
محققان میگویند، وقتی مقدار کارها و مسئولیتها زیاد میشود، این زنها هستند که صدمه میبینند. در واقع ترکیب کارهای محل کار و مسئولیتهای خانه، که بار بیشتر آن روی دوش زنان است، این شرایط بد را برای آنها به وجود میآورد. زنها در این وضعیت به اندازه کافی وقت ندارند تا ورزش کنند و زندگی سالمی در پیش گیرند.
این روزها، چاقی به بحرانی جهانی تبدیل شده است و ۲۶ درصد از بزرگسالان بریتانیا، در سال ۲۰۱۶، به اختلال خوردن مبتلا بودند. وضعیتی که در سال ۱۹۹۳، فقط ۱۵ درصد از مردم را به خود گرفتار کرده بود. در آمریکا هم از هر سه نفر، بیش از دو نفر به چاقی یا اضافه وزن، مبتلا هستند.
رژیم غذایی ناسالم و ورزش نکردن در زنانی که نمیتوانند از پس کارهای محل کارشان برآیند و کنترل کارها از دستشان خارج است، بیش از دیگران است و این زنان نه تنها به سمت چاقی پیش میروند، بلکه به دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی هم مبتلا میشوند.
به گزارش طبنا، زنان برای پیشگیری از اضافهوزن باید برنامهریزی صحیحی در کارهای خود داشته باشند و هرگز به تنهایی تمام مسئولیت کارهای خانه را به عهده نگیرند و در این میان از کمک دیگران بهرهمند شوند تا سلامت جسم و البته روان خود را به خطر نیندازند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما