به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، بررسیهای روی زنان مسن نشان داده است، آن دسته از زنانی که ۲۰ درصد از دندانهایشان را از دست دادهاند، بیش از دیگران در خطر ابتلا به فشار خون قرار میگیرند.
بهداشت دهان میتواند از خطر جدی پرفشاری خون که بیش از یک چهارم بزرگسالان به آن گرفتار میشوند، پیشگیری کند. فشارخون بالا هم، افراد را به حملات قلبی، سکته مغزی، زوال عقل و بیماریهای مهلک دیگر مبتلا میکند.
افراد فاقد دندانهای سالم، نمیتوانند به راحتی غذای خود را بجوند و ممکن است به سمت غذاهای نرمتر و فرآوریشده، متمایل شوند و این نوع رژیم غذایی، گردش خون در بدن آنها را سخت میکند. در نتیجه به فشار خون مبتلا میشوند.
محققان دانشگاه بوفالو میگویند، از دست دادن دندان، میتواند یکی از عوامل موثر در ایجاد فشار خون در افراد باشد. محققان دیگر در گذشته هم بین بیماریهای لثوی و پرفشاری خون، ارتباطی پیدا کرده بودند اما دلیل اصلی آن را نمیدانستند.
اکنون در این بررسی همه جانبه روی داوطلبان زن، به مدت ۱۸ سال نشان داد، ۲۰ درصد زنانی که دندانهای خود را از دست داده بودند به پرفشاری خون مبتلا شدند. البته جالب اینجاست که برخلاف تحقیقات گذشته، در این بررسی بین بیماریهای دندانی و لثوی و بیماری فشار خون، ارتباطی دیده نشد. بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که نداشتن دندان و اثر آن روی رژیم غذایی فرد میتواند چنین مشکلی را به وجود آورد.
البته بهداشت ضعیف دندان و بیماریهای دندانی موجب بیماریهای مهلکی چون ناراحتیهای قلبی و سرطان میشود. باکتریهای موجود در لثهها وارد جریان خون میشود و به بخشهای دیگر بدن حرکت کرده و موجب التهاب میشود.
به گزارش طبنا، محققان میگویند برای داشتن بدنی سالم، بیش از هر چیز باید به بهداشت دهان و دندان توجه کرد.
نظر شما