کد خبر: فعالان-اقتصادی-برای-توسعه-روابط-تجاری
۱۲ اسفند ۱۳۹۹، ۹:۳۳
فعالان اقتصادی برای توسعه روابط تجاری با سوریه وارد میدان شوند

به گزارش  گروه اقتصاد سلامتی خبرگزاری سلامت به نقل از شاتا، حمید زادبوم در همایش فرصت‌ها و راهکارهای تجارت با سوریه با اشاره به فرصت‌های تجاری ایران و سوریه اظهار داشت: نزدیکی ایران و سوریه از جنبه اعتقادی و سیاسی، ما را به این کشور برای تجارت و روابط دو جانبه نزدیک می‌کند. اما از طرف دیگر با وجود همه این نزدیکی‌ها، اتفاقات بزرگ اقتصادی هنوز بین دو کشور صورت نگرفته و ضرورت دارد در جهت توسعه روابط اقتصادی پیش و اقدامات بزرگ‌تر تجاری پیش برویم.

وی برگزاری چنین رویدادهایی را مقدمه اقدامات بزرگ‌تر در روابط تجاری و اقتصادی ایران و سوریه در سال 1400 دانست و افزود: ضرورت توسعه روابط تجاری با سوریه بیش از پیش حس می‌شود، که در این راستا، زمینه‌ها و زیرساخت‌های لازم برای همکاری اقتصادی ایران و سوریه فراهم شده و اقدامات مناسبی از سوی ستاد، قرارگاه، اتاق مشترک ایران و سوریه و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صورت گرفته است.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ایجاد مرکز تجاری از سوی اتاق بازرگانی در سوریه، افزود: در حال حاضر ایران با هیچ کشوری به غیر از سوریه موافقت‌نامه تجارت آزاد ندارد و اقدامات مناسبی از سوی وزارت صمت مانند موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و سوریه انجام شده است.

زادبوم با تأکید بر اقدامات خوب وزارت امور خارجه در سوریه و بازگشایی سرکنسولگری ایران در حلب بیان داشت: این‌ موارد نمونه‌های مناسبی از زیرساخت‌‎ است که طی این‌ سال‌ها ایجاد شده اما بهره‌برداری از این زیرساخت‌ها باید توسط بخش خصوصی و فعالان اقتصادی صورت بگیرد و همایش‌هایی از این دست راه بهره‌برداری بیشتر از زیرساخت‌های ایجاد شده و فرصت‌های اقتصادی موجود بین ایران و سوریه را هموار می‌کند.

وی با بیان اینکه در دوران پساداعش ظرفیت‌های فوق‌العاده‌‎ای در سوریه ایجاد شد، ادامه داد: با توجه به وضعیت تحریمی که برای ایران اتفاق افتاد، شرایطی مناسبی برای همکاری با سوریه وجود دارد و نیاز به یک همکاری دوطرفه است و باید از همه مقدماتی که ایجاد شده بهره برد و فعالان اقتصادی باید وارد میدان شوند.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در یک سال اخیر، رفت و آمدهای دیپلماتیک به حداقل رسیده و تجارت جهانی،GDP کشورها و واردات و صادرات تحت تاثیر کرونا قرار گرفته و طبیعتا این تاثیر روی همه کشورها و رابطه ما با همه کشورها است.

وی افزود: علیرغم همه فشارهای تحریمی و شرایط کرونایی و بسته شدن مرزها در ۲ الی ۳ ماه ابتدای سال، در ۱۱ ماهه سال جاری صادرات ما نسبت به مدت مشابه سال گذشته کلا ۱۹ درصد از نظر ارزشی کاهش داشته و واردات نیز حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است؛ لذا بخشی از محدودیت های تجاری مربوط به شرایط ناشی از کرونا بوده است.

زادبوم گفت: با توجه به گذشت زمان همزیستی با شرایط کرونایی صورت گرفته و GDP کشورها در سال ۲۰۲۱ در حال ریکاوری شدن بوده و در نتیجه تقاضا در حال برگشتن است، بنابراین، این اطمینان وجود دارد که در سال ۱۴۰۰ روابط تجاری ایران با همه کشورها و از جمله سوریه توسعه پیدا خواهد کرد.

وی بیان داشت: آمادگی و اراده ایران برای توسعه روابط با سوریه وجود دارد و در سازمان توسعه تجارت ایران روابط تجاری با سوریه را تا سال ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی کرده ایم که در وب سایت سازمان در دسترس است.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اهمیت حمایت همه دستگاه‌ها از تأسیس مرکز تجاری ایجاد شده در دمشق بر نقش و حضور اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه در تصمیم‌گیری‌هایی همچون برگزاری رویدادهای نمایشگاهی و اعزام هیات های تجاری اظهار داشت: با همکاری ستاد توسعه روابط اقتصادی با سوریه و عراق، تشکیلات سه‌جانبه با اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت ایران ایجاد شده است و به صورت ماهانه جلساتی برگزار می‌شود.

وی افزود: ضروری است در خصوص توسعه و حل مشکل روابط بانکی با سوریه که مشکل بسیاری از فعالان اقتصادی است، حرکت کنیم و تراز تجاری با سوریه را به حد معقولی برسانیم.

زادبوم با بیان اینکه دو طرف برای رفع موانع غیرتعرفه‌ای تلاش خواهند کرد، گفت: تسهیل حمل و نقل کالا و نهایی کردن خط ترانزیت از عراق به سوریه بسیار اهمیت دارد که از وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو خواهشمندیم در این زمینه همراهی کنند.

وی ادامه داد: توسعه زیرساخت های حقوقی و فیزیکی و آشنایی تجار ایرانی با بازار سوریه و همچنین معرفی ظرفیت‌های اقتصادی ایران به تجاری سوری، حضور شرکت‌های ایرانی در سوریه، ارائه مشاوره‌های صادراتی و ایجاد ارتباطات تجاری از اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران انجام بررسی‌های کارشناسی در خصوص تهاترکالا بین دو کشور را ضروری دانست و گفت: یک کارگروه تهاتر کشوری در این زمینه در سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل شده و روی موضوع تهاتر با کشورهای مختلف با کارگروه‌های مجزا کار می‌شود.

زادبوم با اشاره به صدور مجوز برگزاری نمایشگاه حلب در بهار 1400 و ابراز امیدواری برای حضور پر قدرت شرکت‌ها در این رویداد، ادامه داد: بهره اقتصادی از روابط دو جانبه مورد تاکید طرفین ایران و سوریه است که باید به منصه ظهور برسد و با همکاری تجاری بین بخش‌ها به سمت توسعه روابط اقتصادی پیش برویم.

وی بر اهمیت توجه به مسائل مرتبط با حوزه حمل و نقل تأکید کرد و گفت: حمل و نقل یکی از زیرساخت های ضروری محسوب می‌شود و موضوع حمل و نقل و ترانزیت در توسعه روابط تجاری نقش به‌سزایی دارد، از این رو، سازمان توسعه تجارت ایران برای توسعه زیرساخت‌های تجارت ایران و سوریه آماده همراهی، حمایت و کمک است.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در پایان خاطرنشان ساخت: اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه، ستاد توسعه روابط اقتصادی با عراق و سوریه و سازمان توسعه تجارت ایران با همه توان در این زمینه همکاری می‌کنند و آمادگی داریم برنامه هیات تجاری با سوریه با هماهنگی سه جانبه‌ اجرایی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha