به گزارش گروه سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، محققان میگویند به نظر میرسد راهنماییهای کنترل فشار خون باید بر اساس جنسیت تنظیم شوند. فشار خون بالا، رایجترین عامل خطر سکتههای مغزی است و این مشکل، به ترتیب سومین و پنجمین عامل مرگ و میر زنان و مردان است.
فشار خون بالا در زنان زیر ۶۰ سال در مقایسه با مردان در همین رده سنی، شیوع کمتری دارد. اما وقتی زنان به بالای ۶۰ سال میرسند، به دلیل اینکه توجه چندانی به کنترل فشار خون خود نشان نمیدهند، به فشار خون بالا مبتلا میشوند.
نتایج بررسیهای محققان دانشگاه براون نشان داده است که پرفشاری خون در زنان ۶۰ سال به بالا، بیش از مردان بوده است.
این محققان به بررسی شدت فشار خون ۲۶ هزار و ۴۶۱ نفر مرد و زن آمریکایی و همچنین تفاوتهای جنسیتی و نژادی آنها پرداختند. بیش از نیمی از شرکتکنندگان در تحقیق، زن و ۴۰ درصد از آنها سیاهپوست بودند. متوسط سن مردهای داوطلب آزمایش ۶۶ و در زنها ۶۴ بود.
این تحقیق در منطقهای صورت گرفته بود که مردمان آنها بر اساس دادههای موجود روی «کمربند سکته مغزی» قرار داشتند و افراد ساکن در این منطقه که شامل چند شهر مهم آمریکا مانند کارولینای شمالی و جنوبی میشود، ۳۴ درصد بیش از مردمان ساکن شهرهای دیگر در خطر سکته مغزی قرار دارند.
محققان دریافتند در برابر هر ۱۰ میلیمتر جیوه فشار خون بالا، خطر سکته مغزی در افراد بیشتر میشود و این خطر در زنان، دو برابر از مردان است.
زمانی که فشار خون سیستولیک (عدد بالا) افراد روی ۱۳۰ یا بالاتر باشد، یا فشار خون دیاستولیک (عدد پایین) آنها ۸۰ یا بیشتر باشد، آنها به پرفشاری خون مبتلا شدهاند.
محققان میگویند، تفاوتهای جنیستی گوناگونی در بسیاری از فرایندهای بیماریها وجود دارد که هنوز در مورد آنها به اندازه کافی نمیدانیم. اما با بررسیهای دقیقتر باید اثر بیماریهای مختلف در زنان و مردان را به طور دقیق و مجزا ارزیابی کرد.
به گزارش طبنا، محققان رودآیلند میگویند، با شناخت کامل وضعیت جسمی زنها و مردها و اثرات پرفشاری خون روی آنها میتوان جلوی سکتههای مغزی را تا حد امکان گرفت و راهنماییهای پیشگیری مناسبی برای هر دو گروه زنها و مردها آماده کرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما