دکتر مهدی خواجوی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره وزوز گوش اظهار کرد: وزوز گوش همانند خروپف یک علامت است و همانطور که خروپف نشان از گرفتگی راه هوایی است، وزوز گوش یک علامت مبنی بر اختلال در عملکرد شنوایی است.
وی افزود: این اختلال میتواند از گوش خارجی باشد به این معنا که یک جسم خارجی در مجرای گوش داشته باشیم و پرده گوش دچار کشیدگی به بیرون یا داخل گوش شده باشد و گوش نرمی خود را از دست بدهد. همچنین اختلال در استخوانهای گوش میانی، گوش داخلی و حلزون شنوایی تا مسیر عصب شنوایی و در نهایت کورتکس مغز میتواند با وزوز گوش همراه باشد.
این متخصص گوش، حلق و بینی عنوان کرد: وزوز گوش باید جدی گرفته شود و فرد تحت معاینه و بررسی پزشک متخصص قرار گیرد چراکه میتواند نشانهای از بروز مشکل در سیستم اعصاب مرکزی فرد باشد.
خواجوی تاکید کرد: وزوز گوش نشانهای از وجود مشکل در پرده داخلی گوش است و حتی در مواقعی کشیدگی، سفت شدن، پارگی و خوب حرکت نکردن استخوانچههای گوش عامل به وجود آمدن وزوز در گوش هستند که به آسانی قابل رفع است.
وی عنوان کرد: برخی از مواقع تغییر تعداد سلولهایی که در درون حلزون شنوایی گوش قرار دارند موجب به وجود آمدن وزوز در گوش نیز میشوند.
این متخصص گوش، حلق و بینی یادآور شد: صدایی که بیش از حد بلند باشد یا به صورت ممتد به گوش برسد به طور مثال قرار گرفتن در محیطهای پر سرو صدا یا خیابانهای شلوغ سبب میشود تا به صورت تدریجی روی سلولهای حساس حلزون شنوایی تاثیر گذارد و به تعدادی از آنها آسیب رسانده یا از بین بروند که در نتیجه سبب شده تا تعداد سلولها کمتر و فرد دچار کاهش شنوایی و وزوز گوش شود.
نظر شما