به گزارش گروه بهداشت و درمان طبنا(خبرگذاری سلامت)، بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن در سنلوئیس"(WashU) نشان میدهد که ارتباطی میان باکتری ساکن در راه هوایی و شدت نشانههای آسم در کودکان مبتلا به آسم خفیف تا متوسط وجود دارد.
راه هوایی(Air Way)، قسمتی از دستگاه تنفس است که در فرآیند نفس کشیدن نقش دارد.
این پژوهش نشان میدهد که ممکن است میکروبیوم موجود در راه هوایی، نقش مهمی در شدت نشانههای آسم داشته باشد. نتایج این بررسی میتوانند راه را برای پژوهشهای بیشتر در مورد نقش نوع باکتری ساکن در راه هوایی و کمک به بیماران مبتلا به آسم هموار کند.
"آوراهام بیگلمن"(Avraham Beigelman)، استادیار دانشگاه واشنگتن و از نویسندگان این پژوهش گفت: نیاز به ابداع فوری یک روش درمانی برای بیماران مبتلا به آسم، به شدت احساس میشود. اگرچه این پژوهش نمیتواند وجود رابطه میان باکتری و آسم را اثبات کند اما سوالات پیچیدهای را مطرح میکند که باید پاسخ آنها را پیدا کنیم. ما میخواهیم به پاسخ این سوال برسیم که میتوانیم با تغییر میکروبیوم راه هوایی، خطر بدتر شدن نشانههای آسم را کاهش دهیم یا خیر.
پژوهشگران دریافتند احتمال وجود باکتری مرتبط با آسم در کودکانی که نشانههای ابتدایی آسم را در خود دارند، بیش از دیگران است.
"یانجیائو ژائو"(Yanjiao Zhou)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: دادههای این پژوهش، تغییر سریعی را در میکروبیوم راه هوایی کودکانی نشان میدهند که از وضعیت سالم به وضعیت بیمار میرسند. همچنین این پژوهش نشان داد که الگوی تغییر میکروبیوم میتواند نقش مهمی در تشدید آسم داشته باشد. ما در نظر داریم تا پژوهشهای بیشتری را برای بررسی این احتمال انجام دهیم.
پژوهشگران، بررسی خود را روی ۲۱۴ کودک بین پنج تا ۱۱ سال که به آسم خفیف تا متوسط مبتلا بودند، انجام دادند. آنها در این بررسی، نمونههای مخاط بینی کودکان را جمعآوری کردند تا میکروبیوم راه هوایی آنها را ارزیابی کنند. پژوهشگران نمونهها را هم در ابتدای آزمایش و هنگامی که آسم شرکتکنندگان کنترل شده بود و هم هنگامی که نشانههای ابتدایی بیماری ظاهر شدند، جمعآوری کردند.
هدف بیگلمن و گروهش این است که بر اساس یافتههای این پژوهش، بررسیهای بیشتری را روی موشها انجام دهند تا نقش باکتری را در شدت آسم مشخص کنند.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.(ایسنا)
نظر شما