محمدسیاح: به گزارش خبرنگار
گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت؛ هرچه میزان مطالعات بیماری کووید 19 جلوتر می رود آگاهی از این بیماری و نگرانی ها از آسیب های وارده آن بیشتر می شود. کروناویروس در طول مدت پدیدار شدنش نشان داد که می تواند در طول زمان جهش هایی داشته باشد که به تغییر ظواهر بالینی آن بیانجامد.
تغییراتی که کادر درمانی را با چالش مواجه می کند، بدین مفهوم که از ابتدای شیوع بیماری کووید 19 تا امروز چندین بار ظواهر بالینی بیماری به شدت تغییر کرده است و آثاری که در بدن بیماری جای می گذارد نیز متفاوت شده است. این تغییرات باعث می شود تا افراد بیشتری با علائم و شدت بیماری مختلفی راهی درمانگاه ها شوند.
اما تمام نکته این نیست، بلکه با تغییر علائم بالینی تهاجمی تر شدن این ویروس نسبت به اوایل پیدایش آن موضوع دیگری است که امروز مورد بحث است. تهاجمی تر شدن ویروس کرونا خطر ابتلای افراد بیشتری را فراهم می کند و می تواند سرعت انتقال را افزایش دهد. با افزایش سرعت انتقال ویروس؛ مسلما افراد بیشتری هم بیمار و راهی بیمارستان ها خواهند شد.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت صبح سه شنبه در برنامه «چاپ اول» شبکه خبر گفت: « در موج جدید بیماری، سرایت پذیری کرونا به ۳ الی ۹ برابر رسیده است اما افزایش شدت بیماری زایی ویروس هنوز ثابت نشده است.»
سختگیری هایی که نشد
این اظهارات نشان می دهد که نگرانی از شدت یافتن بیماری جدی است و در این میان رعایت پروتکل های بهداشتی است که می تواند به قطع زنجیره انتقال کمک کند اما این سختگیری ها با ملاحضاتی داشت که باعث شد امروز آمار مبتلایان به حدود 280 هزار نفر و تعداد فوتی های به بیشتر از 13 هزار نفر برسد.
شاید یکی از مهمترین دلایل عدم سختگیری های وضعیت نابسامان اقتصادی باشد که البته مشکلی مشترک در همه کشورهای جهان است، ولی با این وجود باید سختگیری های بیشتری برای رعایت پروتکل های بهداشتی صورت می گرفت. چراکه سختگیری صرفا بستن فروشگاه و رستوران ها نیست.
حریرچی در این بازه گفته است: «با توجه به مشکلات اقتصادی، هیچ وقت شرایط سفت و سختی در کشور ایجاد نکردیم. ماه رمضان و تعطیلات نوروز باعث کاهش روند ابتلاء شد و ثابت شد که ترس مردم از کرونا منجر به روند نزولی آمار بیماری میشود. موارد جدید ابتلاء به دنبال رها شدن پروتکلهای بهداشتی از اواسط خرداد رخ داد.»
او ادامه داد: «رعایت پروتکلهای بهداشتی در خرداد تا تیر به حدود ۲۰ درصد رسید و در حال حاضر به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد رسیده است. وقتی ۵۰ درصد مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، زحمات آن ۵۰ درصد که رعایت میکنند، زیر سوال میرود. موارد بستری روزانه ما به کمتر از دو هزار مورد نیز کاهش یافته بود، اما کم توجهی به دستورالعملهای بهداشتی، باعث افزایش آمار کرونا شد.»
جهش ژنتیکی کروناویروس و عامل بیماری کووید19 نسبت به سایر هم خانواده هایش بسیار بیشتر است و همین موضوع سبب خطرناک تر شدن آن می شود، مردم باید با رعایت پروتکل های بهداشتی از سرعت انتقال بیماری بکاهند و گرنه در آینده هر کسی ممکن است از این بیماری نقره داغ شود.
نظر شما