دکتر صاحب حریری متخصص کودکان در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت با اشاره به علت شب ادراری در کودکان و راه های درمان آن اظهار داشت: شب ادراری در کودکان معمولا تا 5 سال ادامه دارد و نباید برای رفع آن به کودک دارو بدهیم.
وی افزود: باید دلایلی که باعث شب ادراری در کودکان می شود را برطرف کنیم. کودکان هنگام ظهر حتما باید یک ساعت و نیم بخوابند تا شب خواب سبک تری داشته باشند.
یک پزشک متخصص کودکان بیان داشت: بعد از غروب آفتاب، مایعات خیلی کمتری باید به کودکان زیر 5 سال داده شود، همچنین قبل از خواب حتما باید کودک برای تخلیه مجاری ادرار به دستشویی برده شود.
دکتر حریری تاکید کرد: کودک حتما باید در جای ولرم و گرم بخوابد تا در خواب سرما نخورد و دچار شب ادراری هم نشود.
ترس و تهدید کودکانوی عنوان کرد: خانواده ها نباید کودکان خود را سرزنش، تهدید و یا بترسانند چراکه بیشترین علت شب ادراری در کودکان می تواند ترس و سرزنش باشد.
کارتون های ترسناکاین پزشک متخصص کودکان ادامه داد: متاسفانه دیدن فیلم و کارتون های ترسناک هم می تواند یکی از دلایل دیگر شب ادراری در کودکان باشد به همین دلیل خانواده ها نباید اجازه دیدن کارتون های ترسناک را به کودک خود بدهند.
دکتر حریری تاکید کرد: اگر بعد از سن 5 سالگی مشکل شب ادراری در کودکان حل نشد، خانواده ها حتما باید با مراجعه به پزشک نسبت به درمان شب ادراری اقدام کنند؛ دکتر نیز برای درمان شب ادراری برای کودک دارو تجویز می کند.
مسائل ارثیوی با بیان اینکه داروهای شب ادراری بیشتر متعلق به گروه اعصاب و هورمون است، گفت: معمولا درمان باید بعد از سن 5 سالگی انجام شود. نباید فراموش کرد که مسائل ارثی هم یکی از دلایل مهم شب ادراری در کودکان است.
این پزشک متخصص کودکان با اشاره به انواع شب ادراری در کودکان، افزود: دو نوع کلی از شب ادراری وجود دارد که یکی شب ادراری اولیه و دیگری شب ادراری ثانویه است.
دکتر حریری ادامه داد: شب ادراری اولیه معمولا به دلیل مسائل ارثی، عملکرد دستگاه ادراری، مشکلات روحی و روانی است و سخت تر از شب ادراری ثانویه درمان می شوند.
وی به شب ادراری ثانویه اشاره کرد و گفت: ترس، عفونت مجاری ادرار و مشکلات مثانه نیز در این گروه از عوامل اصلی شب ادراری است.
خبرنگار: مینا افسریان
نظر شما