به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت، سیدصادق موسوی؛ دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران که از تاریخ هفتم آبان آغاز به کار کرده است، در مقایسه سال گذشته و امسال گفت: علیرغم آنکه امسال به دلیل اپیدمی ویروس کرونا در شرایط ویژهای قرار داشتیم اما در بخش بینالملل با افزایش آثار ارسالی روبرو شدیم. در بخش ملی با کاهشی جزئی مواجه بودیم. در مجموع با کاهش چشمگیری در تعداد آثار ارسالی مواجه نشدیم. خوشبختانه امسال آثار خوب و خلاقانه هم بسیار داشتیم.
او با اشاره به چالشهایی که سیوهفتمین دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران با آن مواجه شده است، عنوان کرد: مهمترین چالشی که جشنواره امسال با آن مواجه شد، این بود که با تعطیلی سینماها به دلیل اوج گرفتن دوباره کرونا امکان پخش حضوری برای ما میسر نشد. ما قرار بر این نداشتیم که فیلمها را به صورت آنلاین به نمایش بگذاریم و به همین دلیل پخش فیلمها را به زمان دیگری موکول کردیم تا اپیدمی کرونا کمی فروکش کند، اما برای اینکه اختلالی در روند برگزاری جشنواره به وجود نیاید از همان تاریخ اعلام شده یعنی هفتم آبان، جشنواره را با شروع نشستهای علمی، پژوهشی و تخصصی به همراه اساتید ایرانی و خارجی از طریق اینستاگرام آغاز کردیم.
موسوی افزود: با توجه به اینکه نشستها به صورت رایگان برگزار میشوند و از طریق اینستاگرام در دسترس همه قرار دارند، آمار شرکتکنندگان در آنها به نسبت به سال گذشته ۱۵ برابر شده است، اما شاید در نشستهای مختلف آمار متفاوت باشد. ما در پایان جشنواره، آماری از میزان استقبال ارائه خواهیم داد.
او با اشاره به حضور فیلمهایی با محوریت سلامت و کرونا در این دوره، بیان کرد: تعدادی از آثاری که امسال به جشنواره ارائه شدند، با موضوع کرونا و سلامت بودند. ما چشم انتظار این هستیم که شرایط بهتر شده و اپیدمی کرونا کمی فروکش کند تا نمایش فیلمها را آغاز کنیم، که در این صورت فیلمهای داستانی بسیار خوبی که با محور کرونا و سلامت تولید شدهاند را به نمایش خواهیم گذاشت.
دبیر سیوهفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، درخصوص اعتراضات و نارضایتی برخی فیلمسازان از عدم حضور فیلمهایشان در جشنواره، توضیح داد: تعداد فیلمهای کوتاه ارسالی به جشنواره بسیار زیاد است و ۹۰ درصد از آنها امکان حضور در جشنواره را پیدا نمیکنند؛ بر همین اساس طبیعی است که تعداد معترضان هم بسیار باشد. ما برای حضور فیلمها در جشنواره استانداردهایی داریم و آثار ارسالی که به مسابقه را پیدا میکنند، باید از تراز فنی و کارشناسی مناسبی برخوردار باشند. تقریبا ۱۷۰۰ اثر متقاضی حضور در جشنواره بودند که از این میان تقریباً ۱۴۰ اثر به جشنواره راه پیدا کردند. من متوجه دلخوریهای فیلمسازان عزیز در سراسر کشور میشوم اما کاری نمیتوان کرد. شاید بتوان در دورههای آتی ۱۰ درصد به تعداد فیلمها افزود اما باز هم به میزانی نیست که بتواند مسئله این فیلمسازان را حل کند.
او ادامه داد: ما هر سال جشنوارههای منطقهای را هم برگزار میکنیم که بچههای فیلمساز در آنها فرصت بهتری برای ارائه فیلمهایشان دارند؛ چراکه رقابت در آن جشنوارهها به فشردگی و تنگاتنگی جشنواره فیلم کوتاه تهران نیست.
موسوی در پایان ارزیابی از وضعیت سینمای کوتاه در ایران داشت و خاطرنشان کرد: فیلم کوتاه امروز هم ماهیت و مستقل خود را دارد، البته اگر ملاک استقبال مخاطب عام باشد، میتوان گفت در تمام دنیا هم فیلمکوتاه تخصصیتر بوده و کمتر مورد استقبال مخاطب عام قرار میگیرد، اما از منظر خلاقیت هنری و آرتیستیک بودن، فیلم کوتاه ایران شرایط خوبی دارد و سینمایی پیشرو است. در هر صورت فیلم کوتاه نمیتواند مانند سینمای عامهپسند یا فیلمهای بلند داستانی که روی پرده میروند؛ مخاطب داشته باشد. در مجموع از نظر فرهنگی و هنری وضعیت فیلم کوتاه ایران خوب است اما شاید با آن جریان عامهپسندی که بتواند تمام تودههای مردم را درگیر کند، کمی فاصله دارد.
گفتوگو: پرستو خلعتبری
نظر شما