جلسه ویدئو کنفرانس دکتر همتی با دبیرکل صلیب سرخ اتریش/ بررسی زمینه‌های توسعه همکاری و انتقال تجربیات

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ دکتر کریم همتی در این جلسه با بیان اینکه ویروس کرونا همه کشورهای دنیا را تحت فشار قرار داده، تاکید کرد: شرایط در ایران به دلیل تحریم‌های ظالمانه آمریکا، سخت تر است و با وجود اینکه هزینه‌های تامین دارو و اقلام پزشکی فراهم است، تامین برخی داروهای مورد نیاز و تهیه اقلام پزشکی برای مواجهه با کووید۱۹ در ایران بسیار سخت است.

وی در ادامه به مشارکت جوانان هلال احمر در طرح غربالگری مسافران در جاده‌های کشور اشاره کرد و افزود: علی رغم همه تنگناها، جوانان داوطلب هلال‌احمر از ۹ ماه قبل تلاش‌های بسیاری برای مبارزه با کرونا انجام داده اند. در روزهای آغازین شیوع این بیماری، کنترل خروجی شهرها به جمعیت هلال‌احمر سپرده شد و ۱۲ هزار جوان توانستند ۲۱ میلیون نفر از سرنشینان خودروها را غربالگری کنند.

رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: علاوه بر این، بیش از ۷۱ میلیون نفر در فضای مجازی از مباحث آموزشی ارائه شده از سوی هلال‌احمر در زمینه بیماری کرونا، بهره‌مند شده اند.

دکتر همتی افزود: جمعیت هلال‌احمر به همراه خیرین، جوانان و داوطلبان در فاز اول شیوع کرونا توانست کمک‌های مردمی را جمع آوری کند و بیش از ۱۵۷ محموله بین‌المللی هم در همین راستا جذب کند. همچنین در مواجهه با فاز دوم بیماری کووید۱۹ نیز در مناطق محروم سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، خوزستان و ایلام خدمات خوبی ارائه کردیم.

استقرار 7 هزار پایگاه برای نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به همکاری هلال احمر با وزارت بهداشت برای کنترل بیماری کرونا، اظهار کرد: در آستانه تعطیلی دو هفته‌ای کشور هستیم و هلال احمر ۷ هزار پایگاه را برای نظارت بر اجرای مقررات مقابله با کووید۱۹ در سراسر کشور مستقر کرده است.

دکتر همتی با اشاره به اینکه جمعیت هلال‌احمر ایران از گذشته ارتباط دوستانه‌ای با اتریش داشته و تفاهم نامه‌ای هم تا «می ۲۰۱۸» میان دو کشور وجود داشته که زمینه‌های همکاری برای مقابله با حوادث فراهم را کرده؛ ابراز امیدواری کرد که همکاری جمعیت های ملی ایران و اتریش در زمینه امدادونجات، بحران‌ها و تیم‌های امدادونجات توسعه بیشتری یابد.

وی با تقدیر از کمک‌های صلیب سرخ اتریش در سیل سال 98 به آسیب دیدگان ایرانی تاکید کرد: انتظار داریم پس از این نیز کمک‌های بین‌المللی شامل ایران بشود. چرا که هیچ چیزی جز دوستی میان کشورها ماندگار نخواهد بود و امیدواریم میان ایران و اتریش هم این دوستی‌ها مستحکم‌تر بماند.

تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان 2 جمعیت ملی ایران و اتریش

دبیرکل صلیب سرخ اتریش هم در این جلسه با تاکید بر اینکه تحریم جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر برخلاف پروتکل‌های به رسمیت شناخته شده بین المللی است، افزود: ما برای رفع تحریم جمعیت هلال احمر تلاش کردیم اما به نتیجه نرسیدیم.

ميكاييل اپريسنيگ گفت: از طریق دولت اتریش برای کمک به ایران در بحث کووید ۱۹ تلاش کردیم و امیدواریم از طریق صلیب سرخ بتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم.

وی افزود: قدم دوم ما هماهنگی با وزارت امور خارجه و کمیته منابع انسانی برای ارائه کمک‌های غیرنقدی خواهد بود، اتریش جزو اولین کشورها بود که از طریق سازمان بهداشت جهانی در بحث کرونا به ایران کمک کرد. مرحله سوم نیز، امضای تفاهم‌نامه است که برای همکاری‌های آتی بسیار مناسب خواهد بود، ایران خدمات خوبی به کشورهای آفریقایی ارائه کرده است که ما هم برای کمک به این کشورها از تجربیات ایران استفاده خواهیم کرد.

دبیرکل صلیب سرخ اتریش ادامه داد: خوشحال هستیم که هلال احمر ایران در بحث فراورده‌های خونی و آمبولانس‌ها تجربیات خوبی دارد و می توانیم از این تجربیات استفاده کنیم.

سفیر ایران در اتریش نیز در این جلسه گفت: هر دو کشور ایران و اتریش ظرفیت‌های خوبی برای کمک به یکدیگر دارند و ما از تهیه پیش‌نویس و نهایی کردن MOU بسیار خوشحال هستیم. برای فائق آمدن بر چالش های موجود از جمله تهیه مجوزهای قانونی، وظیفه سنگینی بر دوش من و دبیرکل اتریش وجود دارد که برای پیدا کردن راه حل قانونی و شفاف آن تلاش خواهیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha