علیرضا عثنی عشری واردکننده مسابقات پاراگرایدر به ایران در گفتگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب افزود: پاراگلایدر از سال 1372 وارد ایران شد و در آن سالها از نظر آموزشی و پروازی در سطح بسیار پایینی قرار داشت، به تدریج با ورود خلبانهایی که در خارج از ایران آموزش دیده بودند این سطح افزایش پیدا کرد.
که بنیانگذار علم نوین پاراگلایدر هم هست، ادامه داد: خوشبختانه از نظر تعداد خلبان جزو کشورهای تراز اول آسیا هستیم البته ژاپن و کره جنوبی در ردههای بالاتر قرار دارند.
وی درباره مسابقات این رشته ورزشی، افزود: مسابقات پاراگلایدر از سال 75-76 برگزار میشد اما از سال 87 به بعد استاندارد جهانی پیدا کرد. تا امروز هم چندین دوره مسابقات قهرمانی در سطح جهانی را در کشور برگزار کرده و نتایج خوبی هم داشتیم.
عثنی عشری با اشاره به رکوردهای ثبت شده پروازی در کشور، گفت: اولین رکورد مسافت ایران در سال 74، حدود 3.5 کیلومتر، دومین رکورد در شیراز حدود 50 کیلومتر، سومین و چهارمین رکورد توسط خودم به ترتیب 65 و 75 کیلومتر و پنجمین رکورد هم بالای 100 کیلومتر بوده و این عدد هر روز بزرگتر میشود.
وی در توضیح دلایل بهبود وضعیت رکوردها، توضیح داد: پیشرفت خلبانها، بهتر شدن وسیلهها و بالا رفتن تجربه پروازی دلیل اصلی بهبود وضعیت امروز این ورزش هیجان انگیز است.
این در سطح جهانی درباره رکورد جدید خود هم تصریح کرد: تا 6 سال قبل رکورد ایران و آسیا به نام «محمد سمنانی» و 286 کیلومتر بود، البته این رکورد سه روز قبل توسط شخص دیگری با ثبت عدد 367 کیلومتر شکست. آخرین رکورد پروازی را خودم ثبت کردم که 418 کیلومتر است.
وی درباره ثبت جهانی این رکورد هم گفت: چند نفری برای شکستن این رکورد اعلام حضور کردهاند و اگر طی یک هفته آینده این رکورد شکسته نشود رکوردم را ثبت رسمی خواهم کرد.
نظر شما